4.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
התפנקו עם הטעם העשיר והשוקולדי של כדורי שוקולד נטולי גלוטן אלו. מושלם לסיפוק התשוקה למתוק, הפינוקים המענגים האלה קלים להכנה ואי אפשר לעמוד בפניהם. בין אם אתם עוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן או פשוט משתוקקים לחטיף טעים, כדורי השוקולד האלה בטוח ישמחו את בלוטות הטעם שלכם.
איך להכין כדורי שוקולד ללא גלוטן – רכיבים:
- 200 גרם עוגיות שוקולד ללא גלוטן (מרוסקות)
- 100 גרם קמח שקדים
- 50 גרם אבקת קקאו לא ממותק
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה לא מלוחה (מרוככת)
- 100 גרם גבינת שמנת (מרוככת)
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר (לציפוי)
- תוספות לבחירה: אגוזים קצוצים, קוקוס מגורר, אבקת קקאו
הכנת כדורי שוקולד ללא גלוטן – שלב אחרי שלב:
- בקערה גדולה מערבבים עוגיות שוקולד ללא גלוטן מרוסקות, קמח שקדים, אבקת קקאו ואבקת סוכר.
- מוסיפים למרכיבים היבשים חמאה רכה ללא מלח, גבינת שמנת ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוצר בצק.
- מרדדים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את נייר האפייה במקרר ומצננים את כדורי השוקולד למשך 30 דקות לפחות כדי להתמצק.
- בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (בשיטת סיר כפול) או במיקרוגל, תוך ערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
- בעזרת מזלג או קיסם, טובלים כל כדור שוקולד צונן בשוקולד המריר המומס, ומבטיחים שהוא מצופה באופן אחיד.
- מניחים את כדורי השוקולד המצופים בחזרה על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה.
- אם רוצים, מפזרים על כדורי השוקולד אגוזים קצוצים, קוקוס מגורר או אבקת קקאו לפני שהשוקולד מתייצב.
- מחזירים את נייר האפייה למקרר ומצננים את כדורי השוקולד למשך 15-20 דקות נוספות, או עד שציפוי השוקולד יציב.
- לאחר ההתייצבות מעבירים את כדורי השוקולד ללא גלוטן לכלי אטום ומאחסנים אותם במקרר עד להגשה.
תיהנו מכדורי שוקולד נטולי גלוטן שבלתי ניתן לעמוד בפניהם, כפינוק מענג בכל שעה ביום!