דרגו את המתכון
מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה
כרוב ממולא הונגרי, הידוע גם בשם "töltött káposzta", הוא מאכל לבבי ומנחם שהוקיר אותו במשך דורות במטבח ההונגרי. מנה זו, שמקורה במזרח אירופה, משלבת עלי כרוב נימוחים במילוי תערובת טעימה של בשר טחון, אורז, בצל ותבלינים, הכל מבושלים ברוטב עגבניות מלוח עד שהם רכים וטעימים.
מתכון זה מניב כ-6 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש עם חברים. אמנם זה דורש קצת זמן ומאמץ כדי להכין, התוצאה הסופית שווה את זה, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לארוחת סוף שבוע נעימה.
רכיבים:
- 1 ראש כרוב גדול
- 500 גרם בשר חזיר טחון (או בשר בקר, הודו או שילוב)
- 1 כוס אורז מבושל
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- ביצה 1
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית זרעי קימל (לא חובה)
- לרוטב העגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 עלה דפנה
יתרונות תזונתיים:
- מנה זו עשירה בחלבון מהבשר הטחון, בסיבים מהכרוב והאורז ובוויטמינים ומינרלים שונים מהירקות והתבלינים.
- זוהי ארוחה מאוזנת שניתן ליהנות ממנה כחלק מתזונה בריאה.
הוראות הכנה:
- מכינים את הכרוב: מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מוציאים בזהירות את הליבה מהכרוב ומניחים אותה במים הרותחים. מבשלים כ-5-7 דקות, או עד שהעלים החיצוניים רכים וניתן להסירם בקלות. מוציאים את הכרוב מהמים ונותנים לו להתקרר מעט. לאחר התקררות, מקלפים בזהירות את העלים האישיים, נזהרים לא לקרוע אותם.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הבשר הטחון, האורז המבושל, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הביצה, פירורי הלחם, הפפריקה, המלח, הפלפל וזרעי הקימל (אם משתמשים). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את עלי הכרוב: לוקחים בכל פעם עלה כרוב ומניחים כף מתערובת המילוי ליד בסיס העלה. מגלגלים את העלה למעלה, תוחבים את הצדדים תוך כדי תנועה, ליצירת גליל הדוק. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הכרוב ותערובת המילוי.
- מכינים את רוטב העגבניות: במחבת גדולה או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הטימין היבש, המלח, הפלפל ועלה הדפנה. מערבבים לאיחוד ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הכרוב הממולא: מניחים בזהירות את גלילי הכרוב הממולאים ברוטב העגבניות, כשהצד התפר כלפי מטה. מכסים את המחבת או התנור ההולנדי במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 45-60 דקות, או עד שגלילות הכרוב רכות ומבושלות.
- מגישים ונהנים: לאחר שגלילות הכרוב הממולאות מבושלות, מוציאים אותן מהרוטב ומניחים על צלחת הגשה. מורחים מעט מרוטב העגבניות מעל ומגישים חם. תיהנו מהמנה ההונגרית המנחמת הזו עם לחם פריך או תפוחי אדמה מבושלים.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לנמנעים מבשר חזיר, ניתן להחליף את החזיר הטחון בבשר בקר טחון, הודו טחון או שילוב של שניהם. אתה יכול גם להתאים את התבלינים להעדפות הטעם שלך, להוסיף פחות או יותר פפריקה, שום, או עשבי תיבול לפי הצורך.
טיפים לשיפור:
- כדי לשפר את הטעם של המילוי, אתה יכול להוסיף כמה פלפלים חתוכים לקוביות, גזר מגורר או פטריות.
- אם אתם מעדיפים רוטב חריף יותר, אפשר להוסיף לרוטב העגבניות קורט פתיתי פלפל אדום או קורט רוטב חריף.
- לרוטב עשיר יותר, אפשר לערבב פנימה כף שמנת חמוצה או שמנת כבדה ממש לפני ההגשה.
- שאריות גלילי כרוב ממולאים ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר. מחממים בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.