דרגו את המתכון

מתכון לכרוב הונגרי ממולא באהבה

כרוב ממולא הונגרי, הידוע גם בשם "töltött káposzta", הוא מאכל לבבי ומנחם שהוקיר אותו במשך דורות במטבח ההונגרי. מנה זו, שמקורה במזרח אירופה, משלבת עלי כרוב נימוחים במילוי תערובת טעימה של בשר טחון, אורז, בצל ותבלינים, הכל מבושלים ברוטב עגבניות מלוח עד שהם רכים וטעימים.

מתכון זה מניב כ-6 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש עם חברים. אמנם זה דורש קצת זמן ומאמץ כדי להכין, התוצאה הסופית שווה את זה, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לארוחת סוף שבוע נעימה.

רכיבים:

 

יתרונות תזונתיים:

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הכרוב: מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מוציאים בזהירות את הליבה מהכרוב ומניחים אותה במים הרותחים. מבשלים כ-5-7 דקות, או עד שהעלים החיצוניים רכים וניתן להסירם בקלות. מוציאים את הכרוב מהמים ונותנים לו להתקרר מעט. לאחר התקררות, מקלפים בזהירות את העלים האישיים, נזהרים לא לקרוע אותם.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הבשר הטחון, האורז המבושל, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הביצה, פירורי הלחם, הפפריקה, המלח, הפלפל וזרעי הקימל (אם משתמשים). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. ממלאים את עלי הכרוב: לוקחים בכל פעם עלה כרוב ומניחים כף מתערובת המילוי ליד בסיס העלה. מגלגלים את העלה למעלה, תוחבים את הצדדים תוך כדי תנועה, ליצירת גליל הדוק. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הכרוב ותערובת המילוי.
  4. מכינים את רוטב העגבניות: במחבת גדולה או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הטימין היבש, המלח, הפלפל ועלה הדפנה. מערבבים לאיחוד ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים את הכרוב הממולא: מניחים בזהירות את גלילי הכרוב הממולאים ברוטב העגבניות, כשהצד התפר כלפי מטה. מכסים את המחבת או התנור ההולנדי במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 45-60 דקות, או עד שגלילות הכרוב רכות ומבושלות.
  6. מגישים ונהנים: לאחר שגלילות הכרוב הממולאות מבושלות, מוציאים אותן מהרוטב ומניחים על צלחת הגשה. מורחים מעט מרוטב העגבניות מעל ומגישים חם. תיהנו מהמנה ההונגרית המנחמת הזו עם לחם פריך או תפוחי אדמה מבושלים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לנמנעים מבשר חזיר, ניתן להחליף את החזיר הטחון בבשר בקר טחון, הודו טחון או שילוב של שניהם. אתה יכול גם להתאים את התבלינים להעדפות הטעם שלך, להוסיף פחות או יותר פפריקה, שום, או עשבי תיבול לפי הצורך.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות