4.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
המרנג השוויצרי בולט כפלא של אלכימיה קולינרית, והופך מרכיבים פשוטים לתענוג מבריק ויציב המשמש כבסיס לקינוחים רבים או כתוספת מתוחכמת בפני עצמה.
בניגוד לעמיתיו הצרפתיים והאיטלקיים, המרנג השוויצרי ידוע במרקם המשיי והרבגוניות שלו, מה שהופך אותו לבחירה מועדפת לצנרת, לסחרור מעל פשטידות, או אפילו לאפיית מרנגים פריכים. מתכון זה דורש תהליך חימום עדין להמסת סוכר לחלבוני ביצה, אשר לאחר מכן מוקצפים לפסגות נוקשות ומבריקות. התוצאה היא מרנג לא מתוק מדי, במרקם חלק ונמס בפה.
איך מכינים מרנג שוויצרי – הרכיבים שנצטרך
- 4 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- קורט מלח
איך להכין מרנג שוויצרי – הוראות
- מערבבים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום, רצוי בקערה של מערבל סטנד.
- מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, מוודאים שהתחתית לא נוגעת במים.
- מקציפים כל הזמן עד שהסוכר מתמוסס והתערובת מגיעה ל-70 מעלות צלזיוס (160 מעלות צלזיוס), מרגיש חלק כאשר משפשפים אותו בין שתי אצבעות.
- מסירים מהאש ומצמידים את הקערה למיקסר המעמד המצויד בחיבור המקצף.
- מוסיפים את קורט המלח ותמצית וניל (אם משתמשים).
- מקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת יוצרת פסגות נוקשות ומבריקות והקערה מרגישה קרירה למגע, כ-7-10 דקות.
- השתמש מיד עבור היישום הרצוי, בין אם כציפוי, ציפוי פאי או אפויות לעוגיות מרנג.
הקסם של המרנג השוויצרי טמון בפשטות שלו ובטרנספורמציה הקסומה שהוא עובר רק עם כמה מרכיבים ושלבים. בין אם אתה אופה ותיק או חדש במטבח, המתכון הזה בטוח ירים את הקינוחים שלך לשיאים חדשים של אלגנטיות וטעם.