חיפוש

מתכון למרק פלפל קלוי אלוהי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון למרק פלפל קלוי אלוהי

מרק פלפל קלוי הוא מאכל לבבי ומנחם שמקורו במטבח הים תיכוני, שבו קלויים פלפלים תוססים כדי להוציא את המתיקות הטבעית ועומק הטעם שלהם. המרק הזה מושלם לחימום ביום קריר או להרשים את האורחים בטעמו העשיר ובצבעו היפה. זהו מתכון רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, בשילוב עם לחם פריך או סלט קל.

רכיבים:

  • 6 פלפלים אדומים גדולים
  • 2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לצלייה
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הפלפלים ומייבשים אותם. חותכים אותם לשניים לאורכם ומסירים את הזרעים והגבעולים.
  3. מניחים את חצאי הפלפלים על תבנית עם נייר אפייה, עם העור כלפי מעלה, ומטפטפים שמן זית. צולים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהקליפות נחרכות ומעורפלות.
  4. בזמן שהפלפלים צולים מחממים כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח.
  5. לאחר צליית הפלפלים מוציאים אותם מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט. לאחר מכן, מקלפים את הקליפות החרוכים וקוצצים את הפלפלים לחתיכות קטנות יותר.
  6. מוסיפים לסיר את הפלפלים הקלויים הקצוצים, קוביות העגבניות, הפפריקה המעושנת והתימין היבש עם הבצל והשום. מערבבים היטב לאיחוד.
  7. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. תן לזה להתבשל במשך 15-20 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  8. השתמשו בבלנדר טבילה כדי לערבב את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לחילופין, ניתן להעביר את המרק לבלנדר בקבוצות ולערבב עד לקבלת מרקם חלק.
  9. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
  10. מגישים את מרק הפלפלים הקלויים חם, מעוטר בעלי בזיליקום טריים למעט צבע וטעם.

מרכיבים חלופיים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרק ירקות בעל תעודת כשרות והבטחת שכל שאר המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרק על ידי הוספת שום קלוי או שילוב פלפלים אדומים קלויים לתוספת עומק של טעם.

יתרונות תזונתיים:

  • מרק פלפל קלוי עמוס בויטמינים ונוגדי חמצון הודות לשפע של פלפלים ועגבניות. פלפלים הם מקור מצוין לויטמין C, אשר מגביר חסינות ומקדם עור בריא. העגבניות עשירות בליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה שעשוי להפחית את הסיכון למחלות מסוימות. מרק זה גם דל בקלוריות ושומן, מה שהופך אותו לאופציה בריאה עבור אלה שצופים במשקל שלהם.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת 4-6 אנשים ולוקח כ-45 דקות להכנה.

רמת קושי: קַל

טיפים:

  • לטעם מעושן יותר, אפשר לצלות את הפלפלים על גריל במקום בתנור.
  • כדי להפוך את המרק לקרם יותר, אפשר לערבב פנימה שפריץ של חלב קוקוס או שמנת כבדה לפני ההגשה.
  • שאריות מרק ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר. פשוט לחמם בעדינות על הכיריים או במיקרוגל לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות