סטייק קלאסי מבושל לשלמות הוא תענוג קולינרי שלעולם לא יוצא מהאופנה. בין אם אתם מעדיפים אותו נדיר, מדיום-רייר או עשוי היטב, המפתח לסטייק טעים טמון באיכות הבשר ובטכניקת הבישול. מתכון זה ידריך אותך בשלבים להשגת סטייק רך ועסיסי עם קרום מעורר תיאבון מבחוץ. תתכוננו להתענג על הטעמים העשירים והמרקם העסיסי של סטייק מבושל בצורה מושלמת, שבטוח ירשים אפילו את החכים הכי נבונים.
איך מכינים סטייק קלאסי?
– 2 סטייקים בקר (כ-200 גרם כל אחד), רצוי ריב או סינטה
– מלח ופלפל שחור גרוס טרי
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום כתושות (לא חובה)
– 2 ענפי טימין או רוזמרין טרי (לא חובה)
– 50 גרם חמאה ללא מלח (לא חובה, לטיסה)
שלבים להכנת סטייק קלאסי:
1. מוציאים את הסטייקים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר כ-30 דקות לפני הבישול. זה מאפשר בישול אחיד יותר.
2. לייבש את הסטייקים במגבות נייר כדי להסיר עודפי לחות, מה שעוזר להשגת צריבה יפה.
3. מתבלים את שני צידי הסטייקים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
4. מחממים מחבת או מחבת גריל עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא חם מאוד. אתה רוצה שזה יהיה חם לעשן כדי לחרוך היטב את הסטייקים.
5. מטפטפים שמן זית לתוך המחבת ומערבבים אותו כדי לצפות את התחתית בצורה אחידה.
6. מניחים בזהירות את הסטייקים המתובלים במחבת החמה, הניחו אותם מכם כדי להימנע מהתזת שמן.
7. מבשלים את הסטייקים כ-3-4 דקות מכל צד לעשייה מדיום-רייר, תוך התאמת זמן הבישול לפי רמת העשייה המועדפת עליכם.
8. אם רוצים, מוסיפים למחבת שיני שום כתושות ועשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין כדי להחדיר לסטייקים טעם נוסף.
9. בדקה האחרונה של הבישול מוסיפים חמאה ללא מלח למחבת ומזלפים את הסטייקים בחמאה המומסת לתוספת עושר וטעם.
10. לאחר שהסטייקים מבושלים לפי טעמכם, מעבירים אותם לצלחת ונותנים להם לנוח כ-5 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, מה שמבטיח סטייק עסיסי.
11. לאחר המנוחה פורסים את הסטייקים על הדגן ומגישים אותם חמים, מעוטרים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
12. תיהנו מהסטייק הקלאסי שלכם עם הצדדים האהובים עליכם, כמו ירקות צלויים, פירה או סלט פריך, לארוחה משביעה וטעימה!