5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
סירניקי הם לביבות גבינת קוטג' רוסיות טעימות שהן גם נימוחות וגם מלאות טעם. הם פריט פופולרי לארוחת בוקר או קינוח ורבים נהנים מהם. להלן מתכון קלאסי להכנת הסירניקי הטוב ביותר:
איך להכין סירניקי – רכיבים
- 2 כוסות גבינת קוטג' (תבורוג או גבינת איכר)
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 כוס סוכר מגורען
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות (לא חובה)
- שמן צמחי לטיגון
- שמנת חמוצה, ריבה או דבש להגשה
איך מכינים סירניקי שלב אחר שלב
- מכינים את גבינת הקוטג':
- אם בגבינת הקוטג' שלכם יש עודפי נוזלים, סננו אותם על ידי הנחתם במסננת דקה או בד גבינה מעל קערה למשך כ-30 דקות. זה יעזור להסיר עודף לחות.
- מערבבים את החומרים הרטובים:
- בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את גבינת הקוטג' המסוננת, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם אתה אוהב את הסירניקי שלך מתוק יותר, אתה יכול להוסיף עוד סוכר לפי הטעם.
- הוסף את המצרכים היבשים:
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה הזו בהדרגה למרכיבים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק רך. אם אתם משתמשים בצימוקים או בחמוציות מיובשות, קפלו אותם לתוך הבצק.
- מחממים מחבת או מחבת על אש בינונית ומוסיפים כמות נדיבה של שמן צמחי כדי למנוע הידבקות.
- קחו חלק מהבצק (בערך 2-3 כפות) ועצבו אותו לפנקייק קטן, בעובי של כ-1/2 עד 3/4 אינץ'. אתה יכול להשתמש בידיים רטובות כדי למנוע הידבקות. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
- מניחים את הסירניקי המעוצבים בשמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים ופריכים משני הצדדים, כ-3-4 דקות לכל צד. היו עדינים כשאתם הופכים אותם כדי לא לשטח אותם יותר מדי. ייתכן שיהיה עליך להתאים את החום כדי למנוע שריפה.
- לאחר הבישול, מעבירים את הסירניקי לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- הכי טוב ליהנות מסירניקי בחום. הגישו אותם עם כף שמנת חמוצה, טפטוף דבש, או ריבה או שימור פירות האהובים עליכם.
- אתה יכול לקשט את הסירניקי שלך עם פירות יער טריים, אבקת סוכר, או פיזור קינמון למגע נוסף של טעם.
תיהנו מהסירניקי הביתי שלכם כארוחת בוקר או קינוח מענג. הם רכים להפליא מבפנים ופריכים מבחוץ.
הערה: סירניקי הם די צדדיים, ואתם יכולים להתאים את המתיקות והתוספות לפי טעמכם. יש אנשים שמעדיפים אותם עם יותר סוכר או חומרי טעם שונים, אז אל תהסס להתנסות במתכון שיתאים להעדפות הטעם שלך.