במידה ויצא לכם לבקר בלונדון – ייתכן שנתקלתם בסקונס (Scones), אותן לחמניות אנגליות מתוקות וטעימות במיוחד.
סקונס, חלק מהותי במטבח האנגלי, הם הלחמניות המתוקות המושלמות שמתחתנות עם המרקם הקל והמתקלף של מאפים עם הטעם העשיר והחמאתי של הביסקוויטים.
הפינוקים המענגים האלה הם מרכיב עיקרי של תה אחר הצהריים, המוגשים לעתים קרובות עם כף נדיבה של קרם קרוש וריבה, המגלמים את תמצית המסורת הקולינרית האנגלית. בין אם אתה נהנה מהם חמים, טריים מחוץ לתנור, או כחטיף מנחם למחרת, סקונס מציעים טעם נצחי של נוחות ותחכום. בואו נאפה את מיטב הסקונס המתוקים שבטוח ירשימו עם הפירורים הרך והארומה שאי אפשר לעמוד בפניה.
איך להכין לחמניות מתוקות מהמטבח האנגלי – הרכיבים
- 500 גרם קמח לכל מטרה, בתוספת תוספת לניקוי אבק
- 2 כפות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 80 גרם סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות טרופה
- 200 מ"ל חלב
- אופציונלי: 100 גרם סולטנות או צימוקים
- להגשה: קרם קרוש וריבת תותים
שלבי הכנה עבור לחמניות בריטיות מפנקות במיוחד:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לקערה גדולה. מוסיפים את קוביות החמאה ומשפשפים אותה לתוך הקמח בעזרת קצות האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם עדינים.
- מערבבים פנימה את הסוכר (וסולטנות או צימוקים אם משתמשים).
- יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים פנימה את הביצים הטרופות והחלב. מערבבים עם סכין עד שנוצר בצק רך.
- הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים בעדינות רק כדי לאחד אותו.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ וחותכים בעזרת חותכן עגול סקונס. מניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה.
- מברישים את החלק העליון של הסקונס במעט חלב לגימור זהוב.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד לתפיחה והזהבה.
- מעבירים לרשת לצינון קל.
- מגישים חם עם קרם קרוש וריבת תותים.
המתכון הזה לסקונס מתוקות מביא חלק מהכפר האנגלי למטבח שלך, ומציע פינוק טעים המושלם לכל שעה ביום. בין אם אתם מארחים מסיבת תה אלגנטית או פשוט מתפנקים עם פינוק אישי, הסקונס האלה בטוח ישביעו את השן המתוקה שלכם ויעבירו אתכם לעולם של תענוג קולינרי.