דרגו את המתכון

מתכון לעוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס מטריפה

עוגת בחושה היא פינוק מענג שמקורו במזרח אירופה. זוהי עוגה לחה וטעימה עם פירור רך, מושלמת לכל אירוע. התוספת של שוקולד צ'יפס מוסיפה נופך מפנק להפליא לעוגה הטעימה הזו ממילא. בין אם אתם מגישים אותה לקינוח או נהנים מפרוסה עם הקפה של אחר הצהריים, עוגה בחושה בטוח תספק את השן המתוקה שלכם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ, או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים בהדרגה את השמן הצמחי, היוגורט הרגיל ותמצית הוניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס עד לפיזור אחיד בכל הבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  10. לאחר שהתקררה, פורסים ומגישים את עוגת השוקולד צ'יפס הבחושה, רגילה או עם אבקת אבקת סוכר או כף קצפת.

חלופות מתכון:

לחלופות כשרות, ניתן להחליף יוגורט שאינו חלבי ולהשתמש בשוקולד צ'יפס בעל אישור כשרות. בנוסף, ניתן להחליף את הביצים בביצי פשתן או זרעי צ'יה לגרסה טבעונית של העוגה.

יתרונות תזונתיים:

כמות:מתכון זה מכין עוגה עגולה אחת בגודל 23 ס"מ, המשרתת כ-8-10 אנשים.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, בעוד שאפיית העוגה דורשת כ-40-45 דקות.

רמת קושי: מתכון זה קל עד בינוני בדרגת קושי.

טיפים לשיפור:

תהנה מעוגה בחושה תוצרת בית עם שוקולד צ'יפס! זהו קינוח פשוט אך מענג שבטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות