חיפוש

מתכון לעוגת גבינה בסיר ג'חנון – ממכר ומעלף

מתכון לעוגת גבינה בסיר ג'חנון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

יצירת עוגת גבינה בסיר ג'חנון, כלי בישול מסורתי, מציעה טוויסט ייחודי לקינוח הקלאסי. שיטה זו של אפיית עוגת גבינה בסיר ג'חנון מחדירת לעוגת הגבינה עומק טעם נפלא ומרקם קרמי שאין לעמוד בפניו, מה שהופך אותה לפינוק בולט. באפייה בסיר ג'חנון, אתה מאמצת טכניקת בישול עתיקת יומין, נותנת קריצה למסורות הקולינריות תוך כדי הנאה ממעדן מודרני. המתכון הזה מושלם לאלו שאוהבים להתנסות בשיטות אפייה שונות ומחפשים עוגת גבינה עשירה ומפנקת כאחד.

איך להכין עוגת גבינה עם סיר ג'חנון? הרכיבים

עבור הקרום:

  • 200 גרם עוגיות דיסטיב, מרוסקות
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • למילוי:
  • 600 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 מ"ל שמנת כבדה
  • 150 גרם סוכר מגורען
  • 1 כף קמח לכל מטרה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל

לתוספת (לא חובה):

  • פירות יער טריים
  • אבקת סוכר

שלבי הכנה:

  1. מערבבים את עוגיות הדיסטיב המרוסקות עם החמאה המומסת. מהדקים את התערובת הזו בחוזקה לתחתית סיר ג'חנון משומן ליצירת הקרום.
  2. מקציפים את גבינת השמנת והסוכר המגורען יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את השמנת הכבדה ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה רק עד לקבלת תערובת לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את הקמח.
  4. יוצקים את המילוי על הקרום שבסיר הג'חנון.
  5. מכניסים את סיר הג'חנון לתנור שחומם מראש (מכוון ל-160 מעלות) ואופים כ-55-60 דקות, או עד שהמרכז מתייצב בדיוק.
  6. מכבים את התנור ומשאירים את הדלת פתוחה מעט, ומאפשרים לעוגת הגבינה להתקרר בהדרגה למשך שעה.
  7. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.
  8. לפני ההגשה, מקשטים בפירות יער טריים ואבקת אבקת סוכר אם רוצים.

מתכון עוגת הגבינה הזה, המותאם לסיר ג'חנון, מציע דרך מענגת ליהנות מקינוח אהוב. תהליך הבישול העדין בסיר המסורתי הזה עוזר למנוע מהחלק העליון להיסדק ומבטיח מרקם חלק וקרמי לכל אורכו. תיהנו מעוגת הגבינה היוקרתית הזו עם המשפחה והחברים כפינוק מיוחד שעושה כבוד לעבר תוך סיפוק טעמים מודרניים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות