עוגת וניל בחושה ב-5 דקות של לאה מאיר
מצרכים להכנת עוגת וניל בחושה:
לעוגה
כוס וחצי קמח מנופה + שקית אבקת אפייה (10 גרם) או כוס וחצי קמח תופח מנופה (210 גרם)
3 ביצים לארג'
1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
1 כוס סוכר (200 גרם).
קורט מלח.
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל).
1 כוס שמן (200 גרם).
1 כפית תמצית וניל.
1 אריזה של אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם).
1/2 כוס קוקוס טחון (50 גרם).
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. בקערה גדולה שמים את תמצית הוניל,מיץ תפוזים,שמן,מלח,סוכר וניל,סוכר ואת הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח,פודינג הוניל והקוקוס הטחון ומערבבים עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. מעברים התערובת לתבנית משומנת היטב ומכים בשיש עם עם התבנית להוצאת האוויר מהתערובת ומיישרים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. במידה והחלטתם לאפות בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה מתקצר ויש לבדוק אחרי 30 דקות של אפייה.
תבנית:
ניתן להשתמש או ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית 24-26 לעוגה נמוכה וגדולה או בתבנית 20-22 לעוגה גבוהה וקטנה.
על מנת שהמתכון יצליח יש להשתמש בכוסות וככפות אוניברסליים.
תוספות:
ניתן לפזר אבקת סוכר על העוגה לאחר שהתקררה.
ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד מעורבבים במעט קמח על מנת למנות הדבקות לתחתית העוגה.
את העוגה שומרים מחוץ למקרר שהיא עטופה העוגה לא מתאימה לשמירה בקירור.