חיפוש

מתכון לפילק לברק בתנור (10 דקות ואתם בגן עדן!) – מתכון חובה לשישי בערב

מתכון לפילק לברק בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

היום אנחנו יוצאים למסע קולינרי עם מנה אירופאית קלאסית – פילה לברק אפוי בתנור. המנה הזו היא כמו משב רוח עדין מהים התיכון, שבו דג הלברק (Seabass), הידוע במקום 'ברנזינו' או 'לואפ דה מר', הוא מרכיב עיקרי. הוא ידוע בטעמו העדין ובשר הרך שלו, מה שהופך אותו לאהוב בקרב חובבי דגים. 

בואו נצלול לעולם של מנת הדגים הפנטסטית הזו, Shall we?

מנות, זמן הכנה וקושי:

מתכון זה משרת 4 אנשים, אידיאלי לארוחת ערב משפחתית או למפגש קטן. זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, וזמן הבישול הוא 30 דקות. מבחינת קושי, זה 'קל' – מושלם עבור טבחים מתחילים וותיקים כאחד.

רכיבים:

  • דג לברק – 2 דגים שלמים, מחוררים ומסולפים
  • לימון טרי – 2, פרוס דק
  • עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, שמיר, טימין) – חופן קצוץ
  • שום – 4 שיני, טחונות
  • שמן זית – 2 כפות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • יין לבן – חצי כוס (לא חובה אבל מומלץ לבעיטה נוספת)
  • עגבניות שרי – חופן, לקישוט (לא חובה)

הכנה שלב אחר שלב:

  1. חימום מראש והכנה: דבר ראשון, חממו את התנור ל-200 מעלות. בואו נראה לדג הזה קצת אהבה! שוטפים את הים תחת מים קרים ומייבשים אותו עם נייר סופג.
  2. זמן תיבול: חורצים את הדג משני הצדדים (כמה חתכים אלכסוניים יספיקו). לשפשף את החלק הפנימי והחיצוני בשמן זית, שום טחון, מלח, פלפל וכמה מעשבי התיבול המקסימים האלה.
  3. שכבות לימון: מניחים פרוסות לימון בתוך הדג וכמה מעל. זה נותן לו טעם טעים ורענן.
  4. אופים את זה יפה: מניחים את הדג בתבנית אפייה. אם אתה משתמש ביין לבן, שפך אותו על הדג עכשיו. זה מוסיף עומק נחמד של טעם. אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות, או עד שהדג מתקלף בקלות בעזרת מזלג.
  5. מקשטים ומגישים: מקשטים בעשבי תיבול טריים, פרוסות לימון ועגבניות שרי לקבלת תוספת של צבע. וואלה, סיבאס האירופי שלך מוכן להרשים!

יתרונות תזונתיים:

לברק, כמו מרבית הדגים, הוא מקור פנטסטי לחלבון תוך שהוא דל בקלוריות. הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3, חיוני לבריאות הלב והמוח. בנוסף, זהו מקור מצוין לויטמינים B6 ו-B12, החיוניים לייצור אנרגיה ולשמירה על מערכת עצבים בריאה.

חלופות תזונתיות:

לגרסה ללא גלוטן, ודא שהיין הלבן שלך נטול גלוטן. צמחונים יכולים להחליף את הדג בפטריית פורטובלו גדולה, טופו או סייטן, לפי אותן הוראות תיבול ואפייה.

טיפים מקצועיים לשדרוג המנה:

  • לשחק עם עשבי תיבול. כל אחד מהם מביא את המגע הייחודי שלו – טימין לקצת אדמתיות, שמיר לרעננות, או רוזמרין לרמז של אורן.
  • אם אתם חובבי תבלינים, הוסיפו קורט של פתיתי פלפל אדום לתיבול.
  • נסו לאפות את הים על מצע של תפוחי אדמה פרוסים דק או שומר לארוחה שלמה במנה אחת.
  • שאריות? הם מכינים טאקו דגים נהדרים לארוחה מהירה למחרת.

בישול דג לברק ים הוא כמו ציור על קנבס ריק; זה רב תכליתי וסלחן. התנסו בטעמים, ואל תפחדו להיות יצירתיים. כל דג אפוי בתנור הוא סיפור המסופר על צלחת. תהנה מהתהליך ותן לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמחה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות