מתכון לפיצה מרגריטה בניחוח איטלקי
פיצה מרגריטה היא אחת מהמנות שמסמלות אולי הכי הרבה את המטבח האיטלקי, ואת איטליה עצמה.
המתכון הומצא בשנת 1889 על ידי אחד מהפיציאולו המפורסמים ביותר בנפולי, רפאלה אפוזיטו, לכבודה של המלכה מרגריטה מסבוי, ומאז הוא מוגש על ידי פיצריות נחשבות ובכלל, בכל העולם.
המתכון מבוסס על צבעי דגל איטליה: הרוטב – אדום, הגבינה (מוצרלה, כמו בנאפולי) – לבן, ובזיליקום – ירוק.
אז לא חשוב אם אתם באיטליה או בראשון לציון, הנה מתכון איטלקי למהדרין, לפיצה מרגריטה אמיתית.
מרכיבים
• פחית שימורי עגבניות איטלקיות
• שמן זית
• חצי כפית מלח גס או מלח ים
• 100 גרם מוצרלה
• כמה עלי בזיליקום טריים
הכנה
1. מכינים רוטב מעגבניות משומרות, מיובאות מאיטליה – לא מרסק עגבניות ורצוי שלא מעגבניות מקומיות שלנו, אלא אם כן הן בשלות מאוד ומתוקות.
2. בבלנדר או מעבד מזון, מעבדים את העגבניות עם קצת שמן זית ומלח. למתכון הזה דרושות שלוש או ארבע כפות רוטב – אין צורך ביותר מזה ואת היתרה אפשר לשמור במקרר, בצנצנת סגורה.
3. על גבי נייר אפיה, מותחים בצק מוכן מראש ומותפח, לעיגול בקוטר של 30 ס"מ לפחות, דק ככל האפשר, אבל ללא חורים.
4. מניחים אבן פיצה או אריח בגודל מתאים על המדף האמצעי של התנור.
5. מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שלו. רצוי להניח לתנור להתחמם לפחות שעה.
6. מניחים את הרוטב במרכז הבצק המתוח ומשתמשים בגב כף או תרווד כדי למרוח או אותו באופן אחיד על פני השטח. חשוב לתת מרווח של כ- 1.5 ס"מ מהשוליים.
7. מטפטפים קצת שמן זית על הבצק עם הרוטב. שוברים את הגבינה לחתיכות גדולות ומניחים בעדינות על הרוטב. מפזרים עלי ריחן מעל.
8. מרימים את נייר האפייה עם הפיצה עליו, ומחליקים אותה אל האבן המחוממת או האריח שבתנור. אופים עד שהקרום חום זהוב והגבינה מבעבעת, בערך 4 עד 8 דקות.
אם אין לכם אבן או אריח בגודל מתאים, אפשר להשתמש ברשת פיצה, שכמותה אפשר לקנות היום אפילו בסופרים גדולים.
אם אין לכם לא זה ולא זה, אפו על נייר אפיה כפול, על גבי הרשת של התנור. חשוב מאוד שתחתית הפיצה תהיה יבשה ומעט פריכה, ולא לחה.
טוויסטים קלאסיים לפיצה מרגריטה הם תוספת של כמה פילטים של אנשובי, שילוב של אורגנו ברוטב ומעט צ'ילי. אם הרוטב חמצמץ מדי לטעמכם, שיברו את החמיצות עם קורט – ממש קורט – של סוכר לבן.