מתכון לפירה מושלם וקל להכנה
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון לפירה מושלם.
מצרכים:
6 תפוחי אדמה בינונים, אדומים (מרקם הפירה יוצא יותר אווירי ויותר טעים)
3/4 כוס מהמים שבושלו תפוחי האדמה
2 כפות שמן קנולה או 2 כפות שמן זית (מה שאוהבים)
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף בכפית מלח
1 כפית מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
כבד עוף עם בצל מקורמל על מצע של פירה – מנה של מסעדה
כדורי פירה מתכון של פעם בחיים
שניצל במילוי פירה מתכון מפתיע
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. תחילה יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות .
2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה קלה על להבה בינונית-גבוהה, מכסים את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד וסכין חותכת אותם בקלות, חשוב שהמים יכסו לפחות 3 ס"מ מגובה תפוחי האדמה בסיר.
3. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, נסנן את המים ונשמור כאמור 3/4 כוס ממי בישול תפוחי האדמה .
4. מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון, יחד עם מי בישול תפוחי האדמה, שמן, אבקת מרק עוף ומלח, טוחנים 2 דקות עד שהפירה רך, קרמי וללא גושים, לטעום לשפר טעמים ולהגיש .
טיפ:
אפשר לפזר מעל הפירה עירית, פטרוזיליה קצוצה.
אפשר להגיש מעל הפירה 2 בצלים שחומים מעדן (במחבת לשים 2-3 כפות שמן, לפרוס את הבצל לפרוסות דקות ולטגן עד להזהבה) .