היי חברים לפנקייק! היום, אנחנו מכינים משהו סופר מיוחד – פנקייק ללא ביצים! מושלם לבקרים האלה שבהם מתחשק לכם פנקייקים אבל רק הבנתם שנגמרו לכם הביצים (קורה לטובים מבינינו), או למי שמקפיד על דיאטה נטולת ביצים. המתכון הזה הוא מציל חיים וטעים להפליא. אני אישית אימצתי ולא מכין יותר פנקייק עם ביצים, אפילו הילדים עפים על זה!
בקיצור, בהחלט שווה.
גודל הגשה, זמן הכנה וקושי
- מגישים: מכינים כ-8 פנקייקים.
- זמן הכנה: 10 דקות.
- זמן בישול: 15 דקות.
- קושי: קל כמו להעיף פנקייק!
מה צריך על מנת להכין פנקייק ללא ביצים?
- 1 כוס קמח
- 1 כף סוכר (ניתן להתאים לפי הטעם)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב (כל סוג שאתה מעדיף)
- 2 כפות שמן צמחי או חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל מוסיף טעם נהדר)
איך להכין פנקייק בלי ביצה שלב אחר שלב
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה אחרת או קנקן, מערבבים את החלב, השמן הצמחי (או החמאה המומסת) ותמצית הווניל.
- יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד – זה בסדר אם יש כמה גושים. ערבוב יתר יכול להפוך את הפנקייק לקשיחות.
- מחממים מחבת טפלון או פסים על אש בינונית. אפשר להוסיף מעט שמן או חמאה לציפוי פני השטח אם תרצו.
- יוצקים או חולפים את הבלילה על המחבת, תוך שימוש בכ-1/4 כוס לכל פנקייק.
- מבשלים עד שנוצרות בועות על פני הפנקייק, ואז הופכים בעזרת מרית ומשחימים את הצד השני.
יתרונות תזונתיים
- חלב חלב: מקור טוב לסידן וחלבון.
- חלב על בסיס צמחי: מועשר לרוב בוויטמינים ומינרלים.
- אפשרות לקמח חיטה מלאה: מוסיף סיבים וחומרים מזינים.
חלופות תזונתיות
- טבעוני: השתמשו בחלב צמחי והחליפו את החמאה בשמן.
- ללא גלוטן: השתמש בתערובת קמח ללא גלוטן.
- ללא סוכר: השמיטו את הסוכר או השתמשו בתחליף סוכר.
טיפים לשדורג
- הוסף חופן של אוכמניות, שוקולד צ'יפס או פרוסות בננה לבלילה לעוד טעים.
- מתבלים אותו עם קורט קינמון או אגוז מוסקט.
- מעל פירות, יוגורט, סירופ מייפל, או טפטוף דבש.
פנקייקים ללא ביצים הן לא רק תחליף; הם התגלות! הם רכים, טעימים וכל כך מגוונים. מושלם לבוקר ראשון עצלן, ארוחת בוקר מהירה ביום חול, או אפילו ארוחת ערב מהנה (כי מי לא אוהב ארוחת בוקר לארוחת ערב?). אז, קח את התוספות האהובות עליך וצלול לתוך ערימה של יפהפיות אלה. היפוך פנקייק שמח!