דרגו את המתכון
הנה מתכון פנטסטי לפסטה אדומה בסיר אחד שהוא גם טעים וגם נוח. המנה הזו מושלמת לאותם ערבים שבהם אתם משתוקקים למשהו לבבי וטעים אבל רוצים ניקיון מינימלי.
פסטה אדומה בסיר אחד היא ארוחה מנחמת, קלה להכנה ואידיאלית ללילות חול עמוסים. היופי במתכון הזה טמון בפשטות שלו ובחליטת הטעמים כשהפסטה מתבשלת יחד עם הרוטב, וסופגת את כל טעמי העגבניות והעשבים העשירים. ניתן להתאים את המנה הזו בקלות לפי בחירתכם של ירקות או חלבונים, אבל אני אספק גרסה צמחונית בסיסית שהיא להיט בכל הגילאים.
איך להכין פסטה אדומה בסיר אחד – הרכיבים:
- 12 גרם ספגטי או הפסטה המועדפת עליך
- פחית אחת (28 אונקיות) עגבניות מרוסקות
- 3 כוסות מרק ירקות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- בזיליקום טרי או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
- גבינת פרמזן מגורדת להגשה (לא חובה)
שלבי הכנה:
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות ומרק הירקות.
- מוסיפים את הבזיליקום היבש, האורגנו, פתיתי הפלפל האדום, המלח והפלפל.
- מביאים את הרוטב לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה, דוחפים אותה למטה לתוך הרוטב.
- מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ-10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות, עד שהפסטה מבושלת אל-דנטה.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לשבת כמה דקות כדי שהרוטב יסמיך מעט.
- מקשטים בבזיליקום טרי או פטרוזיליה, ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.
הפסטה האדומה בסיר אחד היא לא רק קלה להכנה, אלא גם מלאה בטעמים שמתמזגים יפה. זו ארוחה נעימה ומשביעה שבטוח תשמח את כל מי שנמצא בשולחן. תהנה מהבישול שלך!