חיפוש

מתכון לפסטה אליו אוליו מדהימה כמו באיטליה

מתכון לפסטה אליו אוליו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

פסטה אליו אוליו זוהי מנה איטלקית קלאסית. מתכון זה ידוע בפשטותו ובטעמו המדהים. זהו אוכל מנחם אמיתי המשלב את העושר של שמן זית עם נועזות של שום ורמז של פתיתי צ'ילי לבעיטה עדינה. הנה איך להכין את הפסטה Aglio e Olio מעוררת הפה הזו.

איך להכין פסטה אליו אוליו – הרכיבים

  • 300 גרם ספגטי
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)
  • 60 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • מלח לטעימה
  • עלי פטרוזיליה טריים קצוצים לקישוט
  • גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

שלבים:

  1. מבשלים את הספגטי בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. עקוב אחר הוראות החבילה, אבל בדרך כלל, זה לוקח בערך 8-10 דקות. שומרים כ-1/2 כוס מי בישול הפסטה לפני ניקוז הספגטי.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את שמן הזית הכתית במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה.
  3. מוסיפים את השום הפרוס דק למחבת ומטגנים בעדינות. היזהר לא להשחים אותו; אתה רוצה שזה יזהיב וריחני, מה שאמור לקחת בערך 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את פתיתי הפלפל האדום למחבת וממשיכים להקפיץ עוד דקה כדי להחדיר את השמן עם שמץ של חריפות.
  5. לאחר שהספגטי מבושל אל דנטה, מסננים אותו ומעבירים אותו ישירות למחבת עם פתיתי השום והפלפל האדום.
  6. זורקים את הפסטה בשמן הזית בטעם עד שהיא מצופה היטב. אם הפסטה נראית יבשה מעט, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה השמורים ליצירת רוטב משיי.
  7. מתבלים את הפסטה במלח לפי הטעם. היזהר עם המלח שכן מי הפסטה וגבינת הפרמזן (אם משתמשים) יתרמו גם הם למליחות.
  8. מגישים את הפסטה  חמה, מעוטרת בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים).

פסטה אליו אוליו היא חגיגה של פשטות וטעם מעודן. השילוב של שום, שמן זית ופתיתי פלפל אדום יוצר רוטב טעים שנצמד לספגטי מבושל בצורה מושלמת. תיהנו מהקלאסיקה האיטלקית הזו כארוחה מהירה ומשביעה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות