מוכנים למתכון של פסטה רוזה הכי טעימה שיש?
פסטה רוזה הטעימה בעולם היא מנה המשלבת את הטעמים העשירים והלבביים של רוטב עגבניות עם המרקם הקרמי והקטיפתי של רטבים על בסיס שמנת, ויוצרת איזון מושלם שמעורר את בלוטות הטעם. מנת הפסטה הזו היא לא רק חגיגה לחיך אלא גם תענוג ויזואלי,
כשהרוטב הוורוד היפה שלה נצמד לכל קווצת פסטה, מה שהופך אותה למועדפת לאירועים מיוחדים או בכל פעם שתרצו לפנק את עצמכם במשהו יוצא דופן. המפתח להצלחתו טמון באיכות המרכיבים ובאהבה המושקעת בהכנתו. בואו ליצור יצירת מופת קולינרית שתיזכר כפסטה הוורדים הטעימה ביותר שטעמתם.
איך להכין פסטה רוזה מושלמת – הרכיים
- 400 גרם מהפסטה האהובה עליך (פנה או פטוצ'יני עובדים יפה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- פחית 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 120 מ"ל של שמנת כבדה
- 1 כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט פתיתי פלפל אדום (לא חובה, לקצת חום)
- עלי בזיליקום טריים, לקישוט
- גבינת פרמזן מגורדת, להגשה
שלבי הכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מבשלים עד שהם רכים וריחניים.
- מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, הסוכר (אם משתמשים), מלח, פלפל ופתיתי פלפל אדום. מבשלים 10-15 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
- מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים פנימה את השמנת הכבדה, מערבבים עד שהרוטב מקבל צבע ורדים יפהפה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, ומערבבים לציפוי אחיד ברוטב.
- מבשלים עוד 2-3 דקות, מוודאים שהפסטה מחוממת ומצופה במלואה ברוטב.
- מגישים חם, מעוטר בעלי בזיליקום טריים וזילוף נדיב של גבינת פרמזן מגוררת.
מתכון פסטה ורדים זה הוא עדות ליופי שבפשטות בבישול, שבו כמה מרכיבים איכותיים חוברים יחד כדי ליצור מנה מנחמת ומפנקת. תיהנו מהפסטה המעודנת הזו עם אנשים אהובים, ותנו לה להעביר אתכם לעולם שבו לטעם אין גבול.