מתכון לפסטרמה ביתית מושלמת של תומר תומס
מצרכים להכנת פסטרמה ביתית:
חזה הודו פרפר נקבה חתוך ל-2
4 ליטר מי ברז
1 כוס סוכר חום
כוס מלח
1 כף שום גבישי
4-5 עלה דפנה
לתבלון הפסטרמה:
חצי כוס סילאן
2 כפות פפריקה
1 כף פלפל שחור גרוס
3-4 כפות של רוטב ברביקיו
אופן הכנה:
1. לוקחים קערה גדולה ושמים בתוכה את המים ואת העלה דפנה והשום הגבישי.
2. מוסיפים את המלח והסוכר חום לקערת המים ומערבבים היטב.
3. שמים את החזה הודו בקערה , מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
4. לאחר 24 שעות, שופכים את המים ושוטפים את החזה הודו.
5. שמים בקערה את כל חומרי תבלון הפסטרמה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מצפים היטב ומעסים את החזה הודו עם תערובת התבלון ובינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות ושמים בתחתית תבנית עם 2-3 כוסות מים על מנת ליצור לחות.
7. עושים קשרירה לנתח הפסטרמה כפי שהוצג בסרטון.
8. שמים את הפסטרמה על רשת ומכניסים את הפסטרמה לתנור שחומם ל-250 מעלות למשך 10 דקות, אז מורידים ל-160 מעלות ואופים במשך 50-60 דקות נוספות .
9. נותנים להתקרר, מסירים את החוט פורסים ומגישים.