דרגו את המתכון

מתכון לצ'ורוס אמיתי כמו בארגנטינה

צ'ורוס הם מאפה ספרדי מסורתי, העשוי מבצק מטוגן ומתוק. הם נפוצים ברחבי העולם, ובישראל הם פופולריים במיוחד בחנוכה.

צ'ורוס יכולים להפוך לארוחה קלה או לקינוח מפנק. הם טעימים לצד שוקולד חם, סירופ מייפל, או פשוט עם קצת אבקת סוכר.

מקור המתכון

מקורו של הצ'ורוס אינו ברור, אך יש הטוענים כי הוא הגיע לאירופה ממרוקו. צ'ורוס החלו להופיע לראשונה בספרד במאה ה-16, ושם הם הפכו במהרה למאכל פופולרי.

מצרכים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול, מביאים לרתיחה את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה נוספת, עד שהבצק מתגבש לכדור.
  4. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  6. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ.
  7. מחממים שמן במחבת לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס.
  8. מזלפים את הבלילה לשמן החם בצורת צ'ורוס באורך של כ-10 ס"מ.
  9. מטגנים את הצ'ורוס מכל הצדדים עד להזהבה.
  10. מוציאים את הצ'ורוס מהשמן ומניחים על נייר סופג להוצאת עודפי שמן.
  11. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר, ומגישים מיד.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל

זמן הכנה

כ-30 דקות

הצעות הגשה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות