מתכון לקבב טבעוני מענג ועסיסי
אם מתחשק לכם מנה עשירה ומלאת טעם שהיא על בסיס צמחי לחלוטין, אז אתם צפויים להתענוג עם מתכון הקבב הטבעוני הזה! מקורם של קבבים מהמזרח התיכון, נהנו מזה מאות שנים, הידוע בתערובת העסיסית של תבלינים ובשר עדין. אבל אל חשש, הגרסה הטבעונית שלנו לוכדת את כל הטוב המלוח הזה ללא כל מוצרים מהחי.
רכיבים:
400 גרם (14 אונקיות) טופו יציב, דחוס ומפורר
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
1 כוס חומוס מבושל, מעוך
1 כוס קינואה מבושלת
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זית
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית אבקת כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
שיפודי עץ, ספוגים במים
הוראות הכנה:
- מתחילים בלחיצה על הטופו כדי להסיר עודפי מים. מניחים את גוש הטופו בין מגבות נייר ומניחים עליו חפץ כבד. תן לזה להילחץ כ-15-20 דקות.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הטופו המפורר, גרגירי החומוס המעוכים, הקינואה המבושלת, הבצל הקצוץ, השום הטחון, רסק העגבניות, רוטב הסויה, שמן הזית וכל התבלינים. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד באופן אחיד.
- מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל שלך על אש בינונית.
- לוקחים חופן מהתערובת ומעצבים אותה על שיפוד עץ, יוצרים ממנה צורה גלילית ארוכה. חוזרים על הפעולה עם התערובת שנותרה, ומכינים כ-8 קבבים.
- מברישים קלות את הקבבים בשמן זית למניעת הידבקות.
- מניחים את הקבבים על הגריל שחומם מראש ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד, או עד שהם שחומים יפה וקצת פריכים.
- לאחר בישול, הסר את הקבבים מהגריל ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט
- הגישו את הקבבים הטבעוניים שלכם חמים עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או לצד סלט טרי וקצת פיתות חמימות.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף בקלות מרכיבים. החלף את רוטב הסויה בתמרי לאפשרות ללא גלוטן. במקום טופו, אפשר להשתמש בסייטן או בטמפה לקבלת פרופיל מרקם וטעם שונה. ניסוי עם דגנים שונים כמו בורגול או אורז חום במקום קינואה. אל תהסס להתאים אישית את התבלינים להעדפות הטעם שלך.
יתרונות תזונתיים:
הקבב הטבעוני הזה עמוס ביתרונות תזונתיים! טופו מספק מקור טוב לחלבון וסידן, בעוד שחומוס מציע סיבים וויטמינים חיוניים. קינואה מוסיפה מנה של חלבון ופחמימות מורכבות, מה שהופך את המנה הזו לארוחה מעוגלת היטב. בנוסף, שפע הירקות והתבלינים תורם למגוון רחב של מיקרו-נוטריינטים ונוגדי חמצון.
תפוקה וזמן הכנה:
מתכון זה מניב כ-8 קבבים ולוקח כ-45 דקות להכנה.
רמת קושי:
רמת קושי: קל-בינוני. בעוד שהמרכיבים פשוטים והתהליך פשוט, עיצוב הקבבים לשיפודים עשוי לדרוש מעט עדינות.
טיפים לשיפור:
- לתוספת טעם, הכריעו את תערובת הטופו במשך 30 דקות עד שעה לפני עיצוב קבבים.
- אין להעמיס את הגריל בעת בישול הקבבים, שכן הדבר עלול למנוע מהם להתבשל באופן שווה. השאר קצת רווח בין כל קבב לזרימת אוויר תקינה.
- אם אין לכם גריל, תוכלו גם לבשל את הקבבים האלה במחבת או לאפות אותם בתנור ב-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס) למשך כ-20-25 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע.
- עם השלבים הפשוטים האלה, תקבלו קבב טבעוני טעים ומשביע שבטוח ירשים גם את אוהבי הבשר האדוקים ביותר! תהנה להתנסות עם וריאציות וטעמים שונים כדי להפוך את המתכון הזה לשלך.