דרגו את המתכון

מתכון לקלחי תירס צלויים בתנור נדירים

קלח תירס צלוי בתנור הוא מנה פשוטה אך טעימה שמוציאה את המתיקות והטעם הטבעיים של תירס טרי. שיטת בישול זו מאפשרת לתירס להתקרמל מעט, משפרת את טעמו תוך שמירה על ערכו התזונתי. מקורו של המטבח האמריקאי המסורתי, קלח תירס צלוי בתנור הפך לתוספת אהובה שנהנית ממנה בברביקיו, בפיקניקים ובמפגשים משפחתיים. זה רב תכליתי להפליא, משתלב היטב עם מנות עיקריות שונות, מה שהופך אותו מתאים לכל אירוע. בין אם אתם מארחים אאוט בישול בקיץ או מכינים ארוחת ערב נעימה בבית, קלח תירס צלוי בתנור בטוח יהיה חביב הקהל.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מקלפים את הקליפות של כל אוזן תירס ומשאירים אותן מחוברות בבסיסן.
  3. מסירים את המשי (החוטים העדינים) מהתירס ביד או בעזרת מברשת ירקות מתחת למים זורמים.
  4. שוטפים את התירס תחת מים קרים כדי להסיר את כל המשי שנותר ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  5. מניחים את התירס על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום.
  6. מטפטפים שמן זית על התירס, מסובבים כל אוזן כדי להבטיח שהיא מצופה באופן אחיד.
  7. מתבלים את התירס במלח ופלפל לפי הטעם, משפשפים את התיבול לתוך הגרעינים.
  8. אם תרצה, הוסף טפיחת חמאה על גבי כל אגנית תירס לעושר נוסף.
  9. אוספים בחזרה את הקליפות מסביב לתירס, ומכסים אותם לחלוטין.
  10. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש וצולים 25-30 דקות, או עד שהתירס רך ומשחמם קלות.
  11. מוציאים בזהירות את תבנית האפייה מהתנור ונותנים לתירס להתקרר מעט לפני ההגשה.
  12. מקשטים בעשבי תיבול קצוצים, כמו פטרוזיליה או כוסברה, אם רוצים.
  13. מגישים חם ותיהנו מהטעמים של קלח תירס צלוי בתנור!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף שמן זית במרגרינה לא חלבית או שמן קוקוס. בנוסף, אם תירס טרי אינו זמין, אתה יכול להשתמש בקלחי תירס קפוא. כל שעליך לעשות הוא להפשיר את התירס לפני צלייתו בתנור.

יתרונות תזונתיים:

כמות: 4 מנות

זמן הכנה: 10 דקות

קושי: קל

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות