מתכון לקציצות עוף ברוטב עם אפונה של ירון ידעי
מצרכים:
חצי קילו עוף טחון
חצי צרור כוסברה
4-6 תפוחי אדמה קלופים
2 בצל לבן
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
6 שיני שום קלופות
4 כפות שמן
כוס וחצי אפונה קפואה
כמון
כורכום
קארי הודי
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור
אופן הכנת תערובת הקציצה
במעבד מזון או קוצץ ירקות
טוחנים 2 תפוחי אדמה . 1 בצל.
חצי צרור כוסברה. 2 שיני שום.
מסננים מעט עם הידיים להוצאת נוזלים מיותרים.
מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את העוף הטחון, חצי כוס פירורי לחם, ביצה,
חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית קארי, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה מלח.
לערבב טוב , אם המסה נוזלית מידי להוסיף פירורי לחם, בידיים רטובות יוצרים כדורים
(כדור פינג פונג) ולהכניס לקירור.
אופן הכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן מטגנים 1 בצל חתוך לקוביות עד לשקיפות , חותכים תפוחי אדמה לקוביות בגודל הרצוי מוסיפים לסיר ומטגנים מעט , מוסיפים 4 שיני שום פרוסות, להמשיך לטגן עוד כ- חצי דקה, להנמיך את האש ולהוסיף תבלינים.
1 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה קארי, כפית כמון, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח, 2 עלי דפנה ,
5 עיגולי פלפל אנגלי.
לערבב טוב שכל התבלינים יפתחו כ- דקה ,
להוסיף מים לא חמים ליטר, עד ליטר וחצי.
מגביהים את הלהבה ומוסיפים את האפונה. מגיעים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות ,
מנדנדים את הסירשכל הקציצות יתיישרו לקו אחד
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות.
בהצלחה ! שלכם ירון ידעי ?