מתכון לקראנץ' פיסטוק קריספי במיוחד
קראנץ' פיסטוק הוא פינוק מענג שמעורר את בלוטות הטעם בטובתו האגוזי והפריך. המתכון הזה הוא טוויסט מודרני לאהוב קלאסי, המשלב את הטעם העשיר של הפיסטוקים עם הפיתוי המתוק של סוכר מקורמל. מקורו במזרח התיכון, שבו אהובים פיסטוקים במשך מאות שנים, מתכון זה מפגיש מסורת וחדשנות בביס אחד.
רכיבים:
- 200 גרם פיסטוקים קלופים
- 200 גרם סוכר
- 1 כף מים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מפזרים את הפיסטוקים בצורה אחידה על תבנית עם נייר אפייה וצולים אותם כ-8-10 דקות עד שהם ריחניים. שים עין עליהם כדי למנוע שריפה. לאחר הצלייה, מוציאים אותם מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט.
- בזמן שהפיסטוקים מתקררים, מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה או מחצלת אפייה מסיליקון. זה ימנע מהקרמל להידבק.
- בסיר עם תחתית כבדה מערבבים את הסוכר והמים על אש בינונית. מערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים את התערובת לרתיחה, ללא ערבוב. הניחו לו להתבשל ללא הפרעה עד שהוא מגיע לצבע ענברי עשיר, כ-5-7 דקות. ניתן לסובב את המחבת מדי פעם כדי להבטיח קרמליזציה אחידה.
- לאחר שהקרמל מגיע לצבע הרצוי, מסירים אותו מהאש ומיד מערבבים פנימה את תמצית הווניל וקורט מלח. היזהרו כי התערובת תבעבע.
- הוסיפו במהירות את הפיסטוקים הקלויים לקרמל, תוך ערבוב כדי לצפות אותם בצורה אחידה. עבדו במהירות כשהקרמל יתחיל להתקשות.
- יוצקים את הפיסטוקים מצופים בקרמל על תבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותם לשכבה אחידה. השתמש במרית כדי להפריד כל גושים ולהבטיח שהם מתקררים בשכבה אחת.
- מניחים לקראנץ' הפיסטוק להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר, כ-15-20 דקות. לאחר שהתקרר, שוברים אותו לחתיכות בגודל ביס בעזרת הידיים או סכין.
- הגישו את קראנץ' הפיסטוק כפינוק עצמאי או השתמשו בו לקישוט קינוחים כמו גלידה, יוגורט או עוגות. יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
חלופות:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להפוך את המתכון הזה לכשר בקלות על ידי הקפדה על כשרות של כל המרכיבים. בנוסף, אתה יכול להתנסות עם ממתיקים אלטרנטיביים כגון דבש או סירופ מייפל לקבלת פרופיל טעם שונה.
יתרונות תזונתיים:
- פיסטוקים עמוסים בחומרים מזינים, כולל שומנים בריאים, סיבים, חלבונים וויטמינים ומינרלים חיוניים.
- ידוע שהם תומכים בבריאות הלב, מסייעים בניהול משקל ומקדמים רווחה כללית.
- בנוסף, הם מוסיפים קראנץ' משביע לכל מנה מבלי לצבור קלוריות מיותרות.
כמות, רמת קושי וזמן הכנה: מתכון זה משרת כ-6-8 אנשים, מה שהופך אותו למושלם לשיתוף במפגשים או להתפנק בתור פינוק מיוחד. זה לוקח בערך 30 דקות להכנה, מה שהופך אותו לאפשרות קינוח קלה ומהירה לכל אירוע. מבחינת קושי, הייתי מדרג אותו כקל-בינוני, מכיוון שהוא דורש קצת תשומת לב לפרטים אבל לא כולל טכניקות מורכבות.
טיפים לשיפור:
- לתוספת טעם אפשר לפזר את הפיסטוקים הקלויים עם קורט מלח ים לפני שמוסיפים אותם לקרמל.
- התנסו עם אגוזים שונים כמו שקדים או קשיו לקבלת טוויסט ייחודי במתכון הזה.
- אם הקרמל מתקשה מהר מדי, אפשר להחזיר אותו לאש קצרה כדי לרכך אותו לפני הוספת הפיסטוקים.
- היזהר בעבודה עם קרמל חם מכיוון שהוא עלול לגרום לכוויות. השתמשו במרית עמידה בחום וטפלו בתערובת בזהירות.
תיהנו מהשילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של פיסטוקים פריכים וקרמל מתוק במתכון הזה של קראנץ' פיסטוק! זה בטוח יהפוך לאהוב חדש לכל אירוע.