חיפוש

מתכון לריבת חבושים של סבתא טעים טעים

מתכון לריבת חבושים של סבתא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון ריבת חבושים זה הוא דרך מענגת ליהנות מהטעם הייחודי של חבושים. חבושים, עם ניחוחם המקסים וטעמם החמוץ, הופכים באמצעות תהליך זה לריבה מתוקה וארומטית. לריבה הזו יש צבע ורוד משגע וטעם עשיר ופירותי, מה שהופך אותה למושלמת למריחה על טוסט, לסחרור ליוגורט או כמלווה לגבינה. ריבת חבושים היא חביבה מסורתית, לעתים קרובות מתעלמים ממנה, אך מתגמלת להפליא להכין אותה בבית.

איך להכין ריבת חבושים של סבתא – הרכיבים

  • 4 חבושים גדולים
  • מים (מספיק לכסות את החבושים בסיר)
  • מיץ מלימון 1
  • סוכר (הכמות תהיה שווה למשקל החבושים המבושלים)
  • קורט קינמון טחון (לא חובה)

שלבים:

  1. מקלפים, מעבירים ליבה וקוצצים את החבושים לחתיכות קטנות.
  2. מניחים את החבושים הקצוצים בסיר גדול ומוסיפים מספיק מים לכיסוים.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון לסיר.
  4. מביאים את הסיר לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד שהחבושים רכים (בערך 30-40 דקות).
  5. מסננים את החבושים ושוקלים אותם.
  6. מחזירים את החבושים לסיר ומוסיפים משקל שווה של סוכר.
  7. מוסיפים קורט קינמון אם רוצים.
  8. מערבבים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
  9. מגבירים את האש ומרתיחים את התערובת, תוך ערבוב תכוף, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה (כ-30 דקות).
  10. כדי לבדוק את עקביות הריבה, הניחו כמות קטנה על צלחת קרה; אם זה מג'ל, זה מוכן.
  11. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לריבה להתקרר מעט.
  12. מצקת את הריבה לצנצנות מעוקרות, ומשאירה מרווח ראש של 1/4 אינץ'.
  13. סוגרים את הצנצנות ומעבדים אותן באמבט מים רותחים למשך 10 דקות.
  14. מוציאים את הצנצנות מאמבט המים ונותנים להן להתקרר לחלוטין.
  15. בדוק את האטמים, ולאחר מכן אחסן את הריבה במקום קריר וחשוך.

תהנה ריבת החבושים הביתית שלך, ממרח ריחני וטעים להפליא המהווה תזכורת מענגת להנאות הפשוטות יותר בחיים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות