חיפוש

מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבניות אחח איזה טעמים

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שעועית לבנה ברוטב עגבניות היא מנה קלאסית, דשנה שמציעה תערובת מנחמת של טעמים, מושלמת למי שחושק במגע של חמימות ביתית בארוחותיהם. המתכון הזה, בהשראת שיטות קולינריות אירופאיות מסורתיות, משתמש במרכיבים טריים ופשוטים שחוברים יחדיו כדי ליצור מנה שהיא גם מזינה וגם טעימה.

זה אידיאלי לכל מי שמחפש ליהנות מאופציה צמחונית שלא חוסכת בטעם או בסיפוק. השימוש במידות אירופאיות מבטיח שהמתכון נגיש לטבחים באותה יבשת, תוך שמירה על אותנטיות הן בטעם והן בשיטת ההכנה.

איך להכין שעועית לבנה עם רוטב עגבניות – הרכיבים

  • 500 גרם שעועית לבנה (עדיף מושרית מראש לילה במים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק (כ-150 גרם)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות משומרות, מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 500 מ"ל מים
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט
שעועית לבנה עם רוטב עגבניות
שעועית לבנה עם רוטב עגבניות

שלבים:

  1. מסננים ושוטפים את השעועית שהושרו מראש.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את השום הטחון לסיר ומבשלים עוד דקה, עד שהוא ניחוח.
  4. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מבשלים 2-3 דקות, נותנים לטעמים להתמזג.
  5. מוסיפים לסיר את השעועית המרוקנת, ואחריה את האורגנו המיובש, הבזיליקום המיובש ועלה הדפנה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. יוצקים פנימה את המים, מוודאים שהשעועית שקועה במלואה. מביאים את התערובת לרתיחה.
  7. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 1-1.5 שעות, או עד שהשעועית רכה והרוטב מסמיך לטעמך. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  8. מסירים את עלה הדפנה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.

המתכון הזה של שעועית לבנה ברוטב עגבניות הוא עדות ליופיים של מרכיבים פשוטים שמתאחדים ליצירת מנה מלאה בטעם ונוחות. בין אם אתם מגישים אותו כמנה עיקרית עם לחם פריך בצד או משתמשים בו כתוספת דשנה, הוא בטוח יהווה להיט בקרב כל מי שנמצא בשולחן. תהנה מהבישול שלך ומהטעמים המענגים שהוא מביא!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות