5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

לפניכם מתכון טעים לתבשיל חומוס מרוקאי, מנה דשנה וארומטית שמתאימה לארוחה נעימה. תבשיל זה משלב את הקרמיות של חומוס עם תערובת של תבלינים מרוקאיים לחוויה ייחודית ומשביעה.

תבשיל חומוס מרוקאי הוא פיוז'ן מענג של טעמים. הוא מפגיש בין הטוב הקרמי של חומוס חומוס לבין התבלינים המרוקאים העשירים, ויוצר תבשיל מנחם וארומטי. המנה הזו לבבית ומלאת חמימות, מה שהופך אותה לאידיאלית לימים קרים או כאשר מתחשק לכם ארוחה מזינה ומלאת טעם.

איך להכין תבשיל חומוס מרוקאי – הרכיבים

איך מכינים?

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומאדים עד שהוא הופך רך ושקוף.
  3. מערבבים פנימה שום טחון ומאדים עוד דקה עד שהוא ניחוח.
  4. מוסיפים לסיר כמון טחון, כוסברה, פפריקה, קינמון טחון, כורכום טחון ופלפל קאיין. מבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-1-2 דקות עד שהתבלינים הופכים לריחניים.
  5. יוצקים פנימה את קוביות העגבניות, החומוס ומרק הירקות. מערבבים לאיחוד.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל כ-10-15 דקות, מה שמאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  7. מערבבים את החומוס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, או עד שהתבשיל מחומם.
  8. מתבלים את התבשיל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  9. אם התבשיל סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מרק ירקות כדי להגיע לסמיכות הרצויה.
  10. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לשבת כמה דקות.
  11. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה אם רוצים.
  12. מגישים את תבשיל החומוס המרוקאי חם עם פיתות או קוסקוס.

תבשיל זה בהשראה מרוקאית הוא דרך טעימה ליהנות מהקרמיות של חומוס בשילוב עם התבלינים הארומטיים של צפון אפריקה. זו מנה נפלאה מנחמת ואקזוטית כאחד. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות