חיפוש

מתכון מדהים של פסטה עם בשר מפורק

פסטה עם בשר מפורק

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היי חברים אוכלים! היום אני מביא למטבח שלכם מתכון לבבי ומעורר תיאבון: פסטה עם בשר מפורק. המנה הזו היא כמו חיבוק חם בקערה, מושלמת לאותם ימים שבהם מתחשק לכם משהו ממלא ועשיר בטעם. השילוב של בשר רך וגרוס עם פסטה מבושלת בצורה מושלמת הוא קלאסיקה שלא מצליחה להרשים.

איך להכין פסטה עם בשר מפורק – הרכיבים

  • 500 גרם מהפסטה האהובה עליך (ספגטי, פטוצ'יני או פפרדלה עובדים נהדר)
  • 600 גרם צ'אק בקר או חזה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר, קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • שפריץ יין אדום (לא חובה אך מומלץ)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט

גודל הגשה, זמן וקושי
מתכון זה מניב כ-4-6 מנות. זה לוקח כ-30 דקות של הכנה אקטיבית וכ-2-3 שעות בישול. מבחינת קושי, הייתי מדרג את זה כבינוני – זה לא מאתגר מבחינה טכנית, אבל זה דורש קצת סבלנות.

התאמות כשרות וחלופות
לגרסה כשרה השתמשו בבשר בקר ופסטה עם תעודת כשרות. אפשר גם להחליף בשר בקר בעוף או אפילו תחליף בשר בגרסה צמחונית.

הרפתקאות בישול שלב אחר שלב

  1. מתחילים בתיבול בשר הבקר במלח ופלפל. בסיר גדול או בתנור הולנדי מחממים מעט שמן זית ומשחימים את בשר הבקר מכל הצדדים. מוציאים את בשר הבקר ומניחים אותו בצד.
  2. לאותו סיר מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי. מבשלים עד שהם רכים וריחניים.
  3. מכסים את הסיר עם נתז של יין אדום, מגרדים כל חתיכות שחומות מלמטה.
  4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. אם התערובת נראית סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים או מרק בקר.
  5. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לרתיחה. מכסים ונותנים לו להתבשל כ-2-3 שעות, או עד שהבשר רך מספיק כדי להיגרר בקלות.
  6. לאחר שהבשר מבושל, מוציאים אותו מהסיר ומגרסים אותו באמצעות שני מזלגות.
  7. מחזירים את הבשר המגורר לסיר ומערבבים. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  8. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לסיר עם רוטב הבשר. לזרוק לאיחוד.
  9. מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים ואם תרצו, פיזור גבינת פרמזן.

יתרונות תזונתיים?
המנה הזו תופסת אגרוף מבחינת חלבון, הודות לבשר הבקר. הירקות מוסיפים סיבים וויטמינים, והפסטה מספקת פחמימות לאנרגיה.

טיפים מקצועיים למנה כוכבת

  • אל תמהרו בהשחמת הבשר; שלב זה מוסיף המון טעם.
  • לתוספת עומק של טעם, אפשר להוסיף לרוטב עלה דפנה או כמה עשבי תיבול יבשים בזמן שהוא מתבשל.
  • אם יש לך שאריות, הם טעימים אפילו טוב יותר למחרת, מכיוון שהטעמים מתמזגים יפה בלילה.

    אז הנה לכם – קערת פסטה טעימה ומנחמת עם בשר מגורר, המושלמת לארוחת ערב משפחתית או להרשים את האורחים שלכם. המנה הזו נועדת לקחת את הזמן כדי לתת לטעמים להתפתח. בישול שמח, ותהנה מהיצירה הקולינרית שלך

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות