מתכון מיוחד לפסטרמה ביתית מושלמת
מתכון מיוחד לפסטרמה ביתית של צביה אורן
מצרכים:
1 קילוגרם חזה הודו נקבה (קונים מהקצב עטוף ברשת שלא יתפרק)
כבישת הנתח:
1 ליטר מים חמימים
3 כפות דבש
1 כף סוכר חום
3 כפות מלח
אבקת שום או שיני שום כתוש
עלי דפנה
פלפל שחור
פפריקה קצת
טימין
לתיבול:
1 ½ כף שמן זית
2 כפות דבש
1 ½ כף חרדל
1 כף מלח (שטוח)
1 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה (שטוחה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פסטרמה הודו ביתית כמו בסופר
פסטרמה ביתית מתכון מושלם
מתכון לפסטרמה ביתית מושלמת של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נערבב את כל חומרי כבישת הנתח עד שהסוכר, הדבש והמלח מתמוססים. ואז נשרה את הנתח בתמיסה הזו לפחות 5-6 שעות.
2. לאחר מכן נוציא ונכין את התיבול לציפוי, ונצפה את הנתח בשמן זית ונעסה היטב עם 2 כפות דבש, ועם חרדל, עיסוי עם הידיים.
3. נוסיף תבלינים, מלח, פלפל פפריקה.
4. נחמם את התנור ל-250 מעלות ואז נניח את הנתח על הרשת של התנור ומתחת את התבנית, שכל הנוזלים ירדו לשם. צולים למשך בערך ל-15 דקות.
5. לאחר מכן נוציא את הנתח ונעטוף בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר אלומיניום.
6. ננמיך את הטמפרטורה בתנור ל-160 מעלות ונכניס את הנתח לעוד 50 דקות. תלוי בתנור של כל אחד.
7. הכי כדאי לבדוק עם קיסם שהנתח מוכן ( נוזל שקוף)
8. מקררים ואז פורסים כמו נקניק פסטרמה אמיתי. ניתן להוסיף לכל תוספת.