דרגו את המתכון

מתכון מיונז ביתי

אה, הטוב הקרמי והחריף של מיונז תוצרת בית! יש משהו מאוד מספק בהכנת מנה של התבלין הרב-תכליתי הזה מאפס. בעוד שמקורותיו של המיונז עכורים במקצת, כאשר ספרד וצרפת טוענות ליצירתו, דבר אחד בטוח: זהו מרכיב עיקרי במטבחים ברחבי העולם כיום.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת מיקסר בגודל בינוני מפצחים את הביצה ומוסיפים את חרדל הדיז'ון ומיץ הלימון.
  2. בעזרת מטרפה או מיקסר ידני מערבבים את החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. תוך כדי טריפה מתמשכת מטפטפים פנימה באיטיות את השמן בזרם דק ויציב. שלב זה חיוני לאמולסיפיקציה של המרכיבים וליצירת המרקם הקרמי הזה. קח את הזמן שלך והיה סבלני!
  4. תוך כדי הוספת השמן, תבחין שהתערובת מתעבה והופכת לקרמית. ממשיכים להקציף עד שכל השמן נטמע.
  5. לאחר שהמיונז מגיע למרקם הרצוי, טועמים ומתבלים במלח לפי הצורך. אתה יכול גם להתאים את החומציות על ידי הוספת עוד מיץ לימון אם תרצה.
  6. מעבירים את המיונז לכלי נקי ואטום ומאחסנים במקרר עד שבוע.

חלופות למתכונים:

כשרות: להכנת מיונז כשר יש להקפיד על כשרות כל המרכיבים. ניתן גם להחליף את המלח הכשר במלח הרגיל במידת הצורך.

טבעוני: לגרסה טבעונית, החליפו את הביצה ב-1/4 כוס טופו משי או אקוופאבה (הנוזל מקופסת חומוס). השתמשו בחרדל דיז'ון ומיץ לימון על בסיס צמחי, ובחרו בשמן צמחי כמו שמן סויה או אבוקדו.

וריאציות טעם: תהיו יצירתיים עם המיונז הביתי שלכם על ידי הוספת שום, עשבי תיבול טריים או תבלינים כמו פפריקה או פלפל קאיין לבעיטה נוספת.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכין בערך 1 כוס מיונז.

זמן הכנה: הכנת מיונז ביתי אורכת כ-10 דקות.

רמת קושי: קל – אם אפשר לפצח ביצה ולהקציף במרץ, אפשר להכין מיונז!

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות