סלט עדשים שחורות ובטטה זה הוא מעצמה של טעמים, מרקמים ותזונה. זוהי מנה המפגישה בין הארציות של העדשים השחורות, המתיקות של הבטטה והרעננות של עשבי התיבול, ויוצרת סלט תוסס ומשביע. המתכון הזה הוא לא רק טעים אלא גם תופס אגרוף מבחינת יתרונות בריאותיים, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לרוטב הארוחה הרגיל שלך.
מקורות מתכון:
בעוד שלמקורותיו של השילוב הספציפי הזה אולי אין סיפור אגדי, למרכיבים האישיים יש היסטוריה עשירה. עדשים שחורות, הידועות גם בשם עדשי בלוגה, היו מרכיב עיקרי במטבחים רבים במשך מאות שנים, ומוערכים בשל ערכן התזונתי. לבטטות, לעומת זאת, יש מסע מרתק מדרום אמריקה להפיכתה למרכיב אהוב ברחבי העולם. הסלט הזה מפגיש את האלמנטים המגוונים הללו בתערובת הרמונית שהיא גלובלית כמו שהיא טעימה.
רשימת רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות, שטופות
2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכים לקוביות (בערך 2 ס"מ קוביות)
1 בצל אדום, קצוץ דק
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף חרדל דיז'ון
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה:
- מבשלים את העדשים:
- בסיר מערבבים את העדשים השחורות השטיפות עם 2 כוסות מים.
- מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20-25 דקות עד שהעדשים רכות אך לא עיסתיות.
- מסננים את עודפי המים ומניחים בצד לצינון.
- צולים את הבטטות:
- מחממים את התנור ל200 מעלות צלזיוס.
- זורקים את קוביות הבטטה עם טפטוף שמן זית, מלח ופלפל.
- מורחים אותם על נייר אפייה וצולים 20 דקות או עד שהם מזהיבים ומבושלים.
- הכינו את הירקות:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את העדשים המבושלות, הבטטות הצלויות, הבצל האדום הקצוץ, הפלפל האדום, המלפפון, עגבניות השרי, הכוסברה והפטרוזיליה.
- הכינו את הרוטב:
- טורפים בקערה קטנה שמן זית, חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל.
- להרכיב את הסלט:
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
- הגישו ותהנו:
- נותנים לטעמים להתערבב כמה דקות לפני ההגשה.
- ניתן ליהנות מסלט זה חם או בטמפרטורת החדר.
יתרונות תזונתיים:
הסלט הזה הוא מעצמה תזונתית.
- עדשים שחורות עשירות בחלבון ובסיבים, מקדמות את בריאות העיכול ומספקות שחרור אנרגיה מתמשך.
- בטטה עמוסה בוויטמינים, במיוחד A וC, התורמים לבריאות העור ולמערכת החיסון.
- מערך הירקות מוסיף ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים, מה שהופך את הסלט הזה לארוחה בריאה ומאוזנת.
כמות:
מנות: 4
קושי:
קל
זמן:
30 דקות
חלופות למתכונים:
לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. בנוסף, ניתן להחליף מרכיבים לא כשרים כמו חתיכות בייקון בחלופות כשרות או לוותר עליהם לחלוטין.
טיפים:
- התנסו עם עשבי תיבול שונים כמו נענע או שמיר לתוספת רעננות.
- הוסיפו פיזור של גבינת פטה או עיזים לטוויסט קרמי.
- מטפטפים מעט דבש למגע של מתיקות ברוטב.
- לאפשרות לחיסכון בזמן, מבשלים את העדשים וצולים את הבטטות בו זמנית.
סלט עדשים שחורות ובטטה זה לא רק ארוחה; זו חגיגה של צבעים, טעמים ותזונה טובה. אז קדימה, הכינו ותיהנו מהטוב הבריא!