דרגו את המתכון
פודינג טפיוקה עם מנגו היא תענוג טרופי המשלב את הטוב הלעיס של פניני הטפיוקה עם הטעם המתוק והעסיסי של מנגו בשל. הקינוח הזה הוא לא רק טעים אלא גם מרענן, מה שהופך אותו למושלם עבור מזג אוויר חם או בכל פעם שאתה משתוקק לטעום מהאזורים הטרופיים. הנה איך ליצור את הפינוק המענג הזה.
איך להכין טפיוקה עם מנגו – הרכיבים
- 200 גרם פניני טפיוקה
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 150 גרם סוכר (להתאים לפי הטעם)
- קורט מלח
- 2 מנגו בשלים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
- עלי נענע טריים לקישוט (לא חובה)
שלבים:
- שוטפים את פניני הטפיוקה מתחת למים זורמים ומרוקנים אותן.
- בסיר בגודל בינוני מערבבים את פניני הטפיוקה השטויות וחלב הקוקוס.
- מוסיפים קורט מלח לסיר ומערבבים.
- מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה. מערבבים כל הזמן כדי למנוע הידבקות.
- מנמיכים את האש לנמוכה וממשיכים לבשל כ-15-20 דקות, או עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות ורכות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את הסוכר לתערובת הטפיוקה, תוך ערבוב עד שהוא נמס במלואו. התאם את המתיקות לטעמך על ידי הוספת סוכר במידת הצורך.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר כמה דקות.
- להרכבה, מזלפים חלק מתערובת הטפיוקה לכוסות הגשה או קערות.
- מוסיפים שכבה של מנגו בשל חתוך לקוביות על גבי הטפיוקה.
- חוזרים על השכבות עד למילוי הכוס או הקערה ומסיימים בשכבת מנגו מעל.
- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות או עד שהקינוח מתקרר ומתייצב.
- מקשטים בעלי נענע טריים לפני ההגשה, אם רוצים.
טפיוקה עם מנגו הוא קינוח מענג ומרענן שבטוח יוביל אתכם לגן עדן טרופי. השילוב של פניני טפיוקה שמנת ומנגו מתוק ועסיסי פשוט אי אפשר לעמוד בפניו. תיהנו מהפינוק הביתי הזה בכל פעם שתרצו להתפנק עם טעימה מהאזור הטרופי!