חיפוש

מתכון פרחי כרובית עם בשר טחון הכי טעים בארץ

פרחי כרובית עם בשר טחון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פרחי כרובית עם בשר טחון היא מנה דשנה ורב-תכליתית המשלבת את הטעמים העדינים והאגוזיים של הכרובית עם הטעם העשיר והמלוח של הבשר הטחון. מנה זו יכולה לשמש כמנה עיקרית משביעה או כתוספת, ומציעה תערובת מענגת של מרקמים וטעמים. זהו מתכון פשוט שניתן להתאים להעדפות הטעם שלך והוא מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה. זמן ההכנה והבישול של המנה הזו הוא כ-45 דקות.

איך מכינים פרחי כרובית עם בשר טחון – המרכיבים

איסוף המרכיבים הנכונים הוא הצעד הראשון ליצירת המנה הטעימה הזו. הנה מה שתצטרך:

1 כרובית גדולה חתוכה לפרחים (בגודל של כ-2-3 ס"מ)
500 גרם בשר טחון (בשר בקר, חזיר או תערובת)
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (400 גרם)
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה מעושנת
פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
לפני שנעבור לשלבי הבישול, הנה כמה הצעות לרכיבים חלופיים:

לגרסה טבעונית, החליפו את הבשר הטחון בחלופה צמחית או עדשים.
כדי להפוך את המנה הזו ללא גלוטן, ודא שכל המרכיבים שלך, במיוחד כל פריט מעובד כמו עגבניות משומרות, מאושרים ללא גלוטן.

איך מכינים פרחי כרובית עם בשר טחון – השלבים

כעת, בואו נצלול אל שלבי ההכנה כדי להחיות את המנה הזו:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום והבשר הטחון, מפרקים את הבשר בעזרת כף ומבשלים עד להשחמה.
  3. מתבלים את הבשר במלח, פלפל ופפריקה מעושנת.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתבשל כ-10 דקות.
  5. בסיר נפרד מלבינים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 3-4 דקות עד שהם רכים מעט אך עדיין יציבים.
  6. מסננים את הכרובית ומוסיפים אותה לתערובת הבשר, מאחדים הכל בעדינות.
  7. הניחו לתערובת להתבשל עוד 10 דקות, תנו לטעמים להתמזג.
  8. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
  9. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.

יתרונות תזונתיים של פרחי כרובית עם בשר טחון

המנה הזו היא לא רק טעימה אלא גם עמוסה בחומרים מזינים. כרובית מספקת מקור טוב לויטמינים C ו-K, סיבים ונוגדי חמצון. הבשר הטחון מוסיף חלבון וברזל, מה שהופך זאת לאפשרות ארוחה מאוזנת.

שדרוגים אפשריים

שקול את התוספות או השדרוגים האלה כדי להתאים את המנה לטעמך:

  • שלבו ירקות אחרים כמו גזר או אפונה לתוספת צבע ותזונה.
  • מוסיפים מעט גבינה מלמעלה לפני ההגשה לגימור עשיר ומלוח.
  • הכניסו תבלינים כמו כמון או כוסברה לפרופיל טעם שונה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה במקום טרייה?
כן, אפשר להשתמש בכרובית קפואה. רק לוודא שהוא מופשר ומרוקן היטב לפני שמוסיפים אותו למנה.

איך אני יכול לאחסן שאריות?
שומרים שאריות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

אפשר להוסיף קצת חום למנה?
בהחלט, אל תהסס להוסיף פתיתי צ'ילי או צ'ילי טרי במהלך תהליך הבישול כדי להכניס קצת תבלינים.

האם אפשר להכין את המנה הזו מבעוד מועד?
כן, אפשר להכין את המנה מראש ולחמם אותה כשמוכנה להגשה. רק לוודא שהוא מאוחסן כראוי במקרר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות