חיפוש

מתכון פשטידת פטריות ללא גלוטן מנחמת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון פשטידת פטריות ללא גלוטן מנחמת

מציגה את אחד המתכונים האהובים עליי בכל הזמנים: פשטידת פטריות ללא גלוטן! תענוג מלוח זה שורשים עמוק במסורות של אוכל מנחם, עם טוויסט מודרני שיתאים לצרכים תזונתיים שונים. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב נעימה או סתם משתוקקים לארוחה ביתית דשנה, הפאי הזה מתקתק את כל הקופסאות.

מקורו בלב המטבחים הכפריים, מתכון זה חובק את הטעמים הארציים של פטריות תוך התאמה לבעלי רגישות לגלוטן. זוהי מנה רב-תכליתית, מושלמת לבראנץ', צהריים או ערב. בנוסף, הוא עמוס בחומרים מזינים, מה שהופך אותו לאופציה בריאה עבור אוכלי אוכל מודעים לבריאות.

בואו נצלול לתוך המרכיבים:

עבור הקרום:

  • 250 גרם תערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 110 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
  • ביצה 1 גדולה
  • 2-4 כפות מי קרח

למילוי:

  • 500 גרם פטריות מעורבות (כגון כפתור, קרמיני ושיטאקי), פרוסות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לחלופה נטולת חלב)
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינה מגוררת (אפשר להשתמש בגבינה ללא חלב לאופציה טבעונית)

עכשיו, בואו נתחיל לבשל:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח ללא גלוטן. מוסיפים את החמאה הקרה לקוביות ומשפשפים אותה בקצות האצבעות לתוך הקמח עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גס.
  2. טורפים את הביצה בקערה קטנה, ואז מוסיפים אותה לתערובת הקמח. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח, כף אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהבצק מתאחד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  4. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מבשלים עד לריכוך.
  5. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתחילות להשחים. מתבלים בטימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים והשמנת המתוקה. מערבבים פנימה את הגבינה המגוררת.
  7. מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית פאי בגודל 9 אינץ'. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי וקוצצים עודפים.
  8. מורחים את תערובת הפטריות המבושלות באופן שווה על הקרום. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת על הפטריות.
  9. מכניסים את הפשטידה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והקרום מזהיב.
  10. מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה. ליהנות חם או בטמפרטורת החדר.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש להקפיד על כשרות כל המרכיבים, ולהימנע מערבוב חלבי עם בשר בהתאם לחוקי הכשרות.

אם אתם נמנעים ממוצרי חלב, השתמשו בחלופות של קרם קוקוס וגבינה ללא חלב כדי להפוך את המתכון לידידותי לטבעוני.

יתרונות תזונתיים:

  • פשטידה זו מציעה דחיפה של חומרים מזינים מהפטריות, העשירות בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 
  • בנוסף, הקרום נטול הגלוטן הופך אותו למתאים לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק. 
  • עם האפשרות להשתמש במרכיבים נטולי חלב, הוא ידידותי גם לאכילים רגישים ללקטוז או טבעונים.

תפוקה: מתכון זה מניב כ-6 מנות, תלוי בגודל המנות.

זמן הכנה: כשעה

רמת קושי: קל עד בינוני

טיפים להצלחה:

  • השתמש בתערובת של זני פטריות לעומק הטעם.
  • אופים את הקרום בעיוורון כמה דקות לפני הוספת המילוי כדי למנוע ממנו להיות רטוב.

אל תהסס להתאים אישית את המילוי עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך.

שאריות ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים ולחמם בתנור או במיקרוגל.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות