דולצ'ה דה לצ'ה, ממרח דמוי קרמל מתוק וקרמי, מגיע מאמריקה הלטינית, וניתן למצוא את מקורותיו במסורות המתוקות של ארגנטינה, אורוגוואי ומקסיקו. פינוק טעים זה הוא תוצאה של רתיחה בסבלנות של חלב מרוכז ממותק עד שהוא הופך לתענוג חוםזהוב עשיר. השם עצמו, בתרגום ל"חלב מתוק", לוכד בצורה מושלמת את המהות של המרקחת הדקדנטית הזו.
רשימת רכיבים:
2 קופסאות (800 גרם) חלב מרוכז ממותק
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור מראש: הגדר אותו לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- הכינו את הפחיות: הסר את התוויות מקופסאות החלב המרוכז הממותק. ודא שהם נקיים ולא נפתחים. דוקרים כמה חורים במכסים כדי למנוע מצבי פיצוץ במהלך הבישול.
- צרו באן מארי: מניחים את הקופסאות בתבנית אפייה עמוקה, מוודאים שהן צמודות. ממלאים את הכלי במים חמים עד שהוא מגיע עד מחצית דפנות הקופסאות.
- מפזרים מלח: מוסיפים קורט מלח לכל פחית. זה משפר את הטעם ומעניק לו את האיזון המושלם הזה.
- לתנור: מכניסים בזהירות את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש. תן לזה לעשות את הקסם שלו במשך כשעתיים עד 2.5 שעות. זכרו, סבלנות היא סגולה.
- בודקים ומערבבים: באמצע הדרך, תנו לתערובת ערבוב עדין כדי להבטיח קרמליזציה אחידה. אם רוצים שכבת טעם נוספת, מערבבים פנימה מעט תמצית וניל.
- זמן קירור: לאחר היציאה מהתנור, הניחו לו להתקרר לטמפרטורת החדר לפני הצלילה.
יתרונות תזונתיים:
בעוד שריבת חלב אולי לא תזכה באף פרס על היותה מזון בריאות, היא כן מציעה מנה של סידן ואנרגיה. זה מושלם לפינוק מיוחד או פינוק מדי פעם.
כמות:
המתכון הזה מניב בערך 2 פחיות של דולסה דה לצ'ה, מושלם למריחה על טוסט, לטפטף על גלידה, או פשוט לזלול בכפית.
רמת קושי:
קַל! ברצינות, זה רק על ערבוב, אפייה והמתנה.
אפשרויות חלופיות:
- לקבלת טוויסט כשר, ודאו שהחלב המרוכז הממותק שלכם בעל אישור כשרות.
- חלב קוקוס יכול להיות חלופה נטולת חלב לפרופיל טעמים שונה.
טיפים לשלמות:
- התנסו עם זמן הבישול לרמות שונות של סמיכות וקרמליזציה.
- התאימו אישית על ידי הוספת פיזור מלח ים או קורטוב קינמון.
הנה, מתכון ללא רעש של ריבת חלב שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד משמח! תהנו מהמסע המתוק! 🍬