2.4/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול
סטייק פרגית מושלם ועסיסי על האש כמו במסעדות
סטייק פרגית על האש ביתי, עם תיבול סודי של סבתא, הוא חוויה קולינרית נהדרת. העסיסיות והטעם העשיר של הסטייק הזה יעזרו לכם להבין למה לא צריך לצאת לאכול סטייק בחוץ.
גם בבית ניתן להכין סטייקים כמו במסעדות יוקרה ואף יותר טעים.
מתכון של סבתא לאה.
מצרכים:
10 נתחי סטייק פרגית
¼ כוס שמן זית או קנולה (מומלץ לערבב חצי חצי)
לתיבול:
- תבלינים יבשים:
- 2 כפיות גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום גבישי
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית מלח
- תבלינים אופציונליים:
- ½ כפית חוואיג’ תימני
- ½ כפית תבלין על האש
- ¼ כפית הל טחון
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית פלפל שחור
- מים:
- 3-2 כפות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
שווארמה פרגית נדירה מתכון ב-5 דקות
פרגיות ממולאות בתנור מתכון נדיר
פרגיות ממולאות באורז מתכון קליל וטעים
שיפודי פרגיות ברוטב מנצח – חן במטבח
אופן הכנה:
-
השרייה:
- מכניסים את נתחי הפרגית לשקית ניילון גדולה ועבה.
- מוסיפים שמן, תבלינים ומים.
- סוגרים את השקית בעזרת סוגר או קשר.
- משקשקים היטב את השקית כך שהפרגיות יצופו היטב ברוטב.
- משרים לילה שלם במקרר, או שעתיים לפחות.
-
צלייה:
- מחממים מחבת פסים או מחבת פלא או גריל פחמים או גריל גז.
- אם יש צורך, לשמן את המחבת.
- מוציאים את הפרגיות מהשקית ומניחים אותן במחבת.
- צולים את הפרגיות במשך כ־4 דקות מכל צד, עד שנוצרים פסים כהים.
הערות:
- ניתן להוסיף או להוריד תבלינים לפי הטעם.
- מומלץ לערבב את התבלינים ביד או במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
- השרייה בתיבול תעזור לסטייקים לספוג את הטעם של התבלינים ולהיות טעימים יותר.