תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסיגר מרוקאי מושלם
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון ללא שומן
חצי צרור של כוסברה
1 בצל גדול
1 פלפל חריף (לא חובה)
חצי כף פלפל שחור גרוס
חצי כף מלח
כף מלאה כמון
1 כף אריסה או 2 שיני שום ופפריקה
מעט קמח להדבקה מהול במעט מים (יוצרים דבק)
עלי סיגר מרובעים
כבד קצוץ (ניתן לצלות כבד על אש גלויה למעוך ולהוסיף לתערובת) – לא חובה
סיר עם מים רותחים
אופן הכנה:
1. יוצרים מהבשר 4 קציצות גדולות (קובה) ונותנים להתבשל במים חמים למשך 15 דקות,במהלך הבישול הופכים את הקציצות על מנת שהקציצות יתבשלו מכל הצדדים.
2. שמים במעבד מזון את הבצל,כוסברה,פלפל חריף וטוחנים קלות.
3. לאחר 15 דקות בישול של הבשר, מעבירים למעבד מזון עם הבצל והבוסברה,מוסיפים את הכבד קצוץ,אריסה,פלפל שחור גרוס,כמון,מלח וטוחנים ביחד לתערובת אחידה.
4. מעבירים את המילוי לשק זילוף.
5. שמים על משטח העבודה עלה של סיגר ומזלפים בתחתית העלה את המילוי (חשוב לא להגיע לקצוות) ומגלגלים,לקראת סוף הסיגר,מורחים מעט מהדבק שהכנו וסוגרים את הסיגר,
התהליך המלא של גלגול הסיגר מופיע בסרטון למטה.
6. מחממים שמן עמוק ומתחילים בטיגון עד להזהבה של הסיגר,מעבירים לנייר סופג ומגישים.
אפשר להגיש בליווי טחינה
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הסיגר מרוקאי: