חיפוש

מתכון לסנט אנדיב עם גבינה כחולה לא פחות ממדהים

מתכון לסלט אנדיב מדהים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היי, אוהבי סלטים! היום, אנחנו הולכים להכין סלט אנדיב (עולש) מהמם שהוא לא רק חגיגה לעיניים אלא גם מעצמה של תזונה.

הכוכב של המנה הזו, אנדיב, הוא ירק עלים שלעיתים קרובות מתעלמים ממנו אבל הוא מכיל קראנצ'יות וטעם מעט מר שמענג לחלוטין בסלטים. מקורו בבלגיה, האנדיב היה מועדף אירופאי במשך מאות שנים וכעת הוא צובר פופולריות ברחבי העולם בשל הרבגוניות והיתרונות הבריאותיים שלו.

המתכון הזה נהדר לכ-4 מנות ולוקח רק כ-15 דקות להכנה – סופר מהיר וקל! בסולם הקושי, זה קל, מה שהופך אותו מושלם לארוחת צהריים מהירה או לארוחת ערב מפוארת.

מה צריך על מנת להכין סלט עולש משגע?

  • אנדיב בלגי – 4
  • אגוזי מלך קצוצים גס – 1/2 כוס
  • גבינה כחולה, מפוררת – 100 גרם
  • אגסים טריים, פרוסים דק – 2
  • חרדל דיז'ון – 1 כף
  • דבש – 1 כף
  • חומץ בלסמי – 2 כפות
  • שמן זית – 4 כפות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

יתרונות תזונתיים:
אנדיב הוא כוכב על תזונתי. הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים, מסייע בעיכול וניהול משקל. הוא גם עשיר בויטמינים A ו-K, ומינרלים כמו חומצה פולית ואשלגן. שילוב זה עם אגוזי מלך מוסיף מנה טובה של חומצות שומן אומגה 3, וגבינה כחולה מביאה סידן וחלבון.

שלבים להכנת סלט אנדיב:

  1. מכינים את האנדיב: חותכים את התחתית מכל אנדיב ומפרידים את העלים. שוטפים אותם בעדינות ומייבשים.
  2. קולים את האגוזים: במחבת יבשה קולים קלות את האגוזים על אש בינונית כ-3-5 דקות. זה משפר את הטעם והפריכות שלהם.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה טורפים יחד חרדל דיז'ון, דבש, חומץ בלסמי, שמן זית וקורט מלח ופלפל. התאימו את התיבול לפי טעמכם.
  4. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה זורקים בעדינות את עלי האנדיב עם הרוטב. לאחר מכן מוסיפים את האגסים הפרוסים, הגבינה הכחולה המפוררת ואגוזי המלך הקלויים.
  5. מגישים מיד: עלי אנדיב יכולים לנבול במהירות, אז הגישו את הסלט הזה טרי מיד לאחר ההרכבה.

חלופות מתכון:
לגרסה טבעונית, השמיטו את הגבינה הכחולה או החליפו אותה בחלופה לגבינה טבעונית.
אם אתם שומרים על כשרות, דאגו שהגבינה ושאר המרכיבים יהיו בעלי כשרות.
טיפים לשלמות:
בחרו אנדיבים מוצקים ובעלי עלים ארוזים היטב לקבלת הטריות והטעם הטובים ביותר.
פורסים את האגסים ממש לפני ההגשה כדי למנוע מהם להשחים.
אל תהסס להוסיף חמוציות מיובשות או תפוחים פרוסים למגע מתוק וחריף במיוחד.
הצעות הגשה:
הסלט הזה מושלם כארוחת צהריים קלה עצמאית או כתוספת עם עוף או דג בגריל. השילוב של טעמים מרירים, מתוקים וחריפים הופך אותה למנה רב-תכליתית שמשתלבת היטב עם מגוון מנות עיקריות.

והווא! סלט אנדיב פשוט, אלגנטי ומזין שבטוח ירשים. זוהי דרך נפלאה להכניס ירק ייחודי לתזונה שלך וליהנות מסלט שהוא הכל חוץ משעמם. הכנת סלט שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות