דרגו את המתכון
סלמון בתנור עסיסי עם ירקות שורש צלויים
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 50 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- דג סלמון שלם (מופשר עם העור)
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
- 1 כף רכז רימונים
- שמן זית
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן
- 1 כף טריאקי
ירקות שורש:
- 1 בטטה, חתוכה לקוביות גסות
- 2-3 בצלים קטנים (לבנים וסגולים), חתוכים לרבעים
- 3-4 שיני שום, קלופות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות גסות
- 1 גמבה, חתוכה לרצועות
- 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לפרוסות
תיבול ירקות:
- שמן זית
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף זעתר יבש
- 1 כף סילאן
ארוחה קלה ומהירה | סלמון בתנור עסיסי וטעים בקלי קלות
מתכונים נוספים
סלמון בתנור עם לימון ודבש: מתכון מושלם!
מרינדה לסלמון בתנור: הדרך הכי טעימה לשדרוג ארוחת הערב שלכם
עוגת מייפל קלאסית וטעימה – מתכון ביתי מושלם
איך מכינים דג סלמון עסיסי
אופן ההכנה:
-
הכנת הסלמון:
- חממו תנור ל-200 מעלות.
- מרחו את הסלמון בשמן זית.
- בקערה קטנה, ערבבו את החרדל, רכז הרימונים, הסילאן והטריאקי.
- בעזרת מברשת, מרחו את תערובת החרדל על הסלמון.
- תבלו את הסלמון במלח ופלפל שחור גרוס.
-
הכנת הירקות:
- בקערה גדולה, ערבבו את כל הירקות החתוכים עם שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו, זעתר וסילאן.
-
אפייה:
- הניחו את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פזרו את הירקות המתובלים מסביב לסלמון.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, הוציאו את התבנית מהתנור והמשיכו לאפות רק את הירקות למשך 20-30 דקות נוספות, או עד שהם רכים וזהובים.
מתכון של איטל איטלי