ספגטי עם קציצות מנה של פעם בחיים
מלי מאירוב משתפת אותנו במנה של פעם בחיים ספגטי עם קציצות פשוט מושלם.
מצרכים:
▢חבילת ספגטי
▢לקציצות:
▢½ קילו בשר טחון
▢½ צרור פטרוזיליה
▢בצל מגורד
▢2 כפות פרורי לחם פשוטים
▢כף רסק עגבניות
כפית אריסה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
2 כפות שמן
לרוטב:
½ כוס שמן
½ פלפל חריף חתוך
2 שיני שום פרוסות
10 עגבניות שרי
2 כפות רסק עגבניות פריניר
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שמן
פחית עגבניות חתוכות דק של פריניר
2 כוסות מים חמים
10 עלי בזיליקום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים של ספגטי:
ספגטי אדום של פעם -מתכון מושלם
ספגטי אדום של פעם -מתכון מושלם
ספגטי בולונז מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף
מתכון נוסף של ספגטי עם קציצות של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים נבשל את הספגטי לפי הוראות היצרן, נסנן ונשטוף. בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה, בצל מגורד, פרורי לחם, כף רסק עגבניות, אריסה, מלח, פלפל שחור, פפריקה ו-2 כפות שמן. נלוש עם הידיים טוב טוב, נכין קציצות עגולות, נשטח מעט ונטגן על פלאנצ'ה עם ספריי שמן.
2. נכין את הרוטב: בסיר רחב נשים 1/2 כוס שמן ונטגן בצל קצוץ, נוסיף פלפל חריף חתוך ושיני שום, נטגן דקה תוך ערבוב ונוסיף עגבניות שרי. נבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב ונוסיף 2 כפות רסק עגבניות. נערבב ונוסיף כף פפריקה מתוקה ועליה כפית שמן.
3. נערבב שלא תישרף לפתיחת טעמים ואז נוסיף עגבניות חתוכות, 2 כוסות מים חמים, עלי בזיליקום, מלח ופלפל שחור. נבשל עם מכסה סגור 7 דקות, נוסיף את הספגטי, נערבב ואז נבשל עם הקציצות עוד 5 דקות, נוריד מהגז ונשאיר מכסה סגור ️.