5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

ספרינג רול עם טופו מתכון מושלם

ספרינג רול טופו פריכים וחלומיים: מסע קולינרי דרך וייטנאם

הקדמה:

ספרינג רול, או בשמם הווייטנאמי "גוי קוון", הם מאכל אהוב ומוכר ברחבי העולם. מקורם של הספרינג רול בווייטנאם, שם הם מהווים חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי. הספרינג רול מורכבים מדפי אורז דקים עטופים במגוון מילויים טעימים, ביניהם בשר, ירקות, פירות ים ואפילו טופו.

המתכון שלפניכם מציע גרסה צמחונית וטעימה במיוחד של ספרינג רול, הממולאת בטופו רך ומתובל, ירקות פריכים ורוטב סויה עשיר.

הכנה:

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. הכנת המילוי: חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומטגנים בשמן קנולה עד להזהבה. מתבלים ברוטב סויה, מיץ לימון, סוכר, שום וג'ינג'ר. מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
  2. הרכבת הספרינג רול: מניחים דף אורז על משטח לח. מניחים במרכז הדף כף מהמילוי, מוסיפים כרוב אדום, גזר, מלפפון ובצל ירוק. מקפלים את שולי דף האורז מעל המילוי ומגלגלים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי האורז.
  3. טיגון: מחממים שמן קנולה במחבת עמוקה. מטגנים את הספרינג רול 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  4. הגשה: מגישים את הספרינג רול חמים לצד רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

ספרינג רול טופו הם דרך נהדרת ליהנות מארוחה טעימה, בריאה ומזינה. הם פשוטים להכנה וניתן להתאים אותם בקלות לטעם האישי. אז למה אתם מחכים?

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות