חיפוש

מתכון לעגבניות מיובשות עם שמן זית בתנור – להיט קולינרי וסופר קל להכנה

מתכון לעגבניות מיובשות בתנור עם שמן זית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עגבניות מיובשות הן תוספת מענגת לרפרטואר הקולינרי שלך. הם מלאי טעם ורב-תכליתיים, ומעניקים פרץ של טוב עגבניות מרוכז למגוון מנות. הכנת עגבניות מיובשות משלך בבית היא קלה ומאפשרת לך להתאים אישית את הטעם לטעמך. בין אם תרצו להשתמש בהם בסלטים, פסטה או כחטיף טעים, הנה מתכון פשוט שידריך אתכם בתהליך.

איך להכין עגבניות מיובשות בתנור – הרכיבים

  • 500 גרם עגבניות בשלות (עובד היטב גם עם עגבניות שרי או עגבניות תמר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • תבלינים אופציונליים: עשבי תיבול יבשים (כגון בזיליקום, אורגנו או טימין), שום טחון או פתיתי פלפל אדום לתוספת טעם

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים היטב את העגבניות ומייבשים אותן.
  3. פורסים את העגבניות לחצאים או לרבעים, תלוי בגודלן.
  4. מסירים את הגרעינים והלחות העודפת על ידי סחיטה עדינה של כל חתיכת עגבנייה.
  5. מניחים את חתיכות העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהן לא נוגעות.
  6. מזלפים שמן זית באופן שווה על חתיכות העגבניות.
  7. מפזרים מלח, פלפל שחור וכל תבלינים אופציונליים שתרצו.
  8. מניחים את תבנית האפייה בתנור שחומם מראש ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט כדי לאפשר ללחות לצאת.
  9. אופים את העגבניות כ-6-8 שעות, או עד שהן מתייבשות לחלוטין אך עדיין גמישות. בדוק אותם מעת לעת כדי למנוע ייבוש יתר.
  10. לאחר שהתייבשו לפי טעמכם, הוציאו את העגבניות מהתנור והניחו להן להתקרר על תבנית האפייה.
  11. אחסן את העגבניות המיובשות בכלי אטום עם טפטוף שמן זית כדי לשמור עליהן לחות.

עגבניות מיובשות תוצרת בית מציעות פרץ עז של טעם עגבניות שעדיף בהרבה על זנים שנרכשו בחנות. אתה יכול להשתמש בהם במנות פסטה, סלטים, כריכים, או אפילו כתוספת טעימה לפיצות. בנוסף, הם מכינים חטיף טעים ובריא בפני עצמם. תהנה מהעגבניות המיובשות תוצרת בית שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות