עוגיות אמסטרדם מתכון נדיר
עוגיות אמסטרדם הן עוגיות שוקולד הולנדיות פופולריות, המאופיינות במרקם פאדג'י וטעם שוקולדי עשיר. העוגיות עשויות במקור מבצק שמבוסס על שוקולד מריר, קקאו, סוכר, ביצים, וחמאה. הן נאפות לזמן קצר יחסית, כדי שהן ישארו רכות מבפנים.
עוגיות אמסטרדם הן קינוח מושלם להתפנקות. הן טעימות ללא תוספות, אך ניתן גם להגיש אותן עם גלידה, פירות, או קצפת.
העוגיות נקראות על שם העיר אמסטרדם שבהולנד, שם הן נוצרו לראשונה בשנות ה-50 של המאה ה-20. העוגיות הפכו במהרה לפופולריות ברחבי הולנד, ובסופו של דבר הגיעו גם לישראל.
מתכון של רינה מדר.
מצרכים:
*לבצק*
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה
כוס ורבע קמח ( לא משנה איזה)
3 כפות קקאו
שוקולד לבן למילוי
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות אמסטרדם פרווה קלות להכנה
עוגיות אמסטרדם מתכון קל
איך מכינים עוגיות אמסטרדם – המדריך
עוגיות אמסטרדם – חן במטבח
אופן הכנה:
1. מכניסים לקערה את ה-1/2 כוס סוכר חום ואת ה-1/2 כוס סוכר לבן .
2. מוסיפים גם את החמאה אחרי שהיא כבר לא קרה.
3. מערבבים היטב ואז לוקחים את הכוס ורבע קמח עם ה-3 כפות קקאו וכל מי שחושב שמוסיפים גם אבקת אפייה אז לא מוסיפים.
4. אחרי שהתערובת מוכנה להכניס למקרר לשעה וחצי או שעה.
5. להוציא מהמקרר לכדרר את הבצק להכניס את השוקולד לתוך העוגייה .
6. אחרי שסיימתם לכדרר מדליקים את התנור ל180 מעלות .
7. אפו בין 8 ל-12 דקות, עד שהשוליים של העוגיות מתמצקים אך המרכז נשאר עדין ורך.