5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
ההתפנקות עם עוגיות טבעוניות היא חוויה מענגת המאפשרת ליהנות מפינוקים מתוקים ללא כל מוצרים מהחי. העוגיות האלה מושלמות לטבעונים או לכל מי שמחפש אפשרות לקינוח ללא אכזריות. מערבוב החומרים ועד אפייה לשלמות, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות להשלמתו.
איך מכינים עוגיות טבעוניות – המרכיבים
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 100 גרם חמאה טבעונית, מרוככת
- 100 גרם סוכר חום
- 50 גרם סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד צ'יפס ללא חלב
- 2 כפות חלב צמחי (כגון חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל)
*מרכיבים חלופיים:*
- ודא שקמח לכל מטרה הוא ללא גלוטן אם אתה צריך גרסה ללא גלוטן.
- השתמשו בסוכר קוקוס או בממתיקים אחרים הידידותיים לטבעונים במקום סוכר חום ולבן.
- בחרו שוקולד צ'יפס ללא חלב או אגוזים קצוצים לתוספת טעם.
איך להכין עוגיות טבעוניות – צעד אחר צעד
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קרמים בקערת מיקסר את החמאה הטבעונית המרוככת, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים לתערובת המוקרמת את תמצית הווניל והחלב הצמחי, ואז מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, מערבבים עד שנוצר בצק עוגיות רך.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס ללא חלב עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה או משטח אפייה מסיליקון.
- גורפים מנות בגודל כף של בצק עוגיות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגייה.
- משטחים מעט כל עוגייה בעזרת גב הכף או קצות האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד להזהבה בשוליים.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
תהנה מעוגיות טבעוניות תוצרת בית כפינוק טעים לקינוח או לנשנוש.
מתכון זה מניב כ-12-15 עוגיות, תלוי בגודל של כל עוגייה.