5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגיות לוטוס תענוג שמימי לבלוטות הטעם שלך

לעוגיות לוטוס, הידועות גם בתור עוגיות ביסקוף או ספקולוס, יש היסטוריה מרתקת המושרשת במסורות הקולינריות האירופיות והבלגיות. התענוגות המתובלים והקריספיים הללו היו קשורים במקור לאירועים חגיגיים, אך הפופולריות שלהם זינקה ברחבי העולם. כיום, הם מוערכים כפינוקים עצמאיים, חמאת עוגיות, או כתוספת מענגת לקינוחים שונים. עוגיות לוטוס חובקות את התערובת החמה של קינמון, אגוז מוסקט וקרמל, ומביאות תחושה נעימה ונוסטלגית לכל מטבח.

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה, הסוכר החום והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. טורפים פנימה את הביצה עד להטמעה טובה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח ואבקת האפייה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים עד שנוצר בצק.
  6. מרדדים את הבצק לכדורים קטנים (בערך 1.5 ס"מ קוטר) ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. משטחים מעט כל כדור בעזרת גב מזלג ליצירת תבנית צולבת.
  8. אופים 10-12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  10. עכשיו, אמצו את החמימות של המטבח שלכם והתמכרו לניחוח שאין לעמוד בפניו של עוגיות לוטוס טריות אפויות. אפייה מהנה, וזכרו – כמה שיותר מבולגן, יותר טוב!

אפשרויות חלופיות לתזונה מיוחדת:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות ספציפיות, אל חשש. החלפת מרגרינה צמחית בחמאה ושימוש בתחליף ביצים או ביצי זרעי פשתן מתאימה בקלות את המתכון הזה. בנוסף, בחירת מרכיבים כשרים מאושרים מבטיחה שעוגיות הלוטוס שלך עונות על ההעדפות התזונתיות שלך.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון עוגיות לוטוס זה מניב כ-24 עוגיות, מה שהופך אותו מושלם לשיתוף עם חברים או אחסון לתשוקה מאוחרת יותר.

זמן הכנה: זמן ההכנה הכולל הוא בערך 30 דקות, מה שמאפשר לך להכין מנה במהירות.

רמת קושי: אל תפחד, חבר הרפתקן במטבח. המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. בין אם אתה מקצוען ותיק או אופה מתחיל, השלבים פשוטים ומבטיחים חווית אפייה נטולת לחץ.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות