לאה מאיר משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מרוקאיות ללא סוכר שהולכות מצויין עם תה או קפה
אם אין לכם מכונה,ניתן לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות או ליצור עוגיות בצורה של עוגיות עבאדי.
כל המידות במתכון מתייחסות לכוס אוניברסלי (250 מ"ל)
מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם) או 2.5 כוסות קמח לבן + כוס קמח מלא מנופה
100 גרם חמאה רכה או שאפשר להשתמש ב100 גרם מחמאה רכה לגרסת פרווה.
2 שקיות אבקת אפייה.
חצי כוס קוקוס.
חצי כוס שמן קנולה.
כפית תמצית וניל.
חצי כוס דבש או שניתן להחליף בחצי כוס סילאן.
1 ביצה או שניתן להחלפה ב- 1/8 כוס טחינה גולמית לגרסא טבעונית
כפית גרידת תפוז או ניתן להחלפה בכפית גרדית לימון(לא חובה).
חצי כוס שומשום.
חצי כוס מיץ תפוזים (הכי מומלץ להשתמש במיץ תפוזים טבעי ולא במיץ לא טבעי)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה ושמים את הבצק בצד למנוחה של 15 דקות.
3.מתקינים על המכונה את המטחנה עם החלק שמעצב את העוגיות ומעבירים את הבצק במכונה וחותכים בגודל של 7-8 ס"מ.
4. מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפיה עם מרווחים בין העוגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות עד להזהבה קלה של העוגיות.
5. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר,אין להעביר את העוגיות לכלי לפני שהם התקררו לגמרי מאחר והן יתפרקו.
2 Responses
מהממם
תודה על הפרגון