עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים פשוט מושלמות
יוכבד אלקסלסי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגיות תמרים מגולגלות בשילוב אגוזים.
מצרכים:
לבצק:
½3 כוסות קמח
½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
¼ כפית מלח
1 ביצה
¾ כוס שמן
½ כוס מיץ תפוזים
למילוי התמרים והאגוזים:
1 חבילה ממרח תמרים (400 גרם)
קינמון (לפי הטעם)
חופן אגוזי מלך (קצוצים גס)
1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכוני עוגיות תמרים נוספים:
עוגיות תמרים מגולגלות – מתכון מנצח
עוגיות תמרים פריכות
עוגיות תמרים ואגוזים מתכון של לי אבוטבול
סרטון עם מתכון נוסף של רולדת תמרים ואגוזים של לי אבוטבול:
אופן הכנה:
1. מערבבים ומעבדים את החומרים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד.
2. מחלקים לארבעה באופן שווה. (מומלץ ליצור כדור מהבצק ולחלק לרבעים).
3. מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול. כדי שיהיה עלה דקיק מומלץ לרדד בין 2 דפי נייר אפיה.
4. לאחר הרידוד, מורחים מעל ממרח תמרים, בערך 2 כפות על כל מלבן.
5. מפזרים אבקת סוכר במידה ורוצים עוגיות יותר מתוקות.
6. מעל הממרח מפזרים קינמון באופן שווה וגם את אגוזי המלך הקצוצים.
7. מגלגלים לרולדות על נייר אפיה.
8. אופים בתנור על חום 180 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות מעט.
9. להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להתקרר מעט ואז חותכים לפרוסות עם סכין להב. (כדי שהחיתוך יהיה טוב עדיף סכין להב ולא להשתמש בסכין מסור).