חיפוש

עוגיות מרציפן – תענוגות מענגים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגיות מרציפן – תענוגות מענגים

עוגיות מרציפן, אה, מאיפה אני בכלל מתחיל? לגושי השמחה הקטנים הללו יש היסטוריה עשירה שניתן לאתר אותה בימי קדם. מקורו במזרח התיכון, מרציפן – משחה מתוקה עשויה שקדים וסוכר – הוכנס לאירופה על ידי המורים במאה ה-14. מאז, זה היה פינוק אהוב ברחבי העולם, במיוחד בעונות חגיגיות כמו חג המולד וחג הפסחא.

עכשיו, בואו נצלול ליצירת התענוגות המענגים האלה. תזדקק לקומץ של מרכיבים שעושים אגרוף לא רק בטעם אלא גם בתזונה. שקדים, כוכב התוכנית, מביאים לשולחן מנה גדושה של שומנים בריאים, חלבון וסיבים. בנוסף, הם עמוסים בוויטמין E, מגנזיום ונוגדי חמצון, מה שהופך את העוגיות האלה לא רק לטעימות אלא גם לפינוק בריא.

רכיבים:

  • 200 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1 חלבון ביצה
  • קורט מלח
  • שקדים פרוסים או שקדים שלמים לקישוט (לא חובה)

עכשיו, בואו ניגש לעניינים:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את קמח השקדים, אבקת הסוכר, תמצית השקדים והמלח. תן לזה טרפה טובה כדי להבטיח שהכל יתערבב יפה.
  3. בקערה קטנה נפרדת מקציפים את החלבון עד שהוא מוקצף.
  4. יוצקים את חלבון הביצה המוקצף לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  5. עכשיו, הגיע הזמן לעצב את העוגיות שלך. מרדדים ככף בצק לכדור ומניחים אותו על תבנית האפייה המוכנה. אם אתה רוצה להוסיף קצת חושים, לחץ שקד פרוס או שקד שלם למרכז כל עוגייה.
  6. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
  7. לאחר הכנתן, מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

חלופות כשרות:

אם אתם מחפשים חלופות כשרות, פשוט וודאו שכל המרכיבים שלכם נושאים את אישור הכשרות.

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: כמויות אלו אמורות להניב כ-20 עד 24 עוגיות, תלוי בגודלן מגלגלים אותן. לגבי זמן ההכנה, אתה מסתכל על כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו, עם 15 דקות נוספות לאפייה. מבחינת קושי, הייתי מדרג את המתכון הזה כקל, אפילו למתחילים במטבח.

טיפים לשיפור:

  • אם אתה מוצא את הבצק דביק מדי לעבוד איתו, הכנס אותו למקרר למשך כ-30 דקות כדי להתמצק לפני שמעצבים את העוגיות.
  • וכדי להגביר את הטעם, נסה להוסיף לבצק מעט קינמון או שפריץ של מי פריחת התפוז – זה ייקח את העוגיות שלך לרמה חדשה לגמרי של טעמים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות