אם אתם מחפשים מתכון טעים לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא חמאה, תוכלו להשתמש בשמן או בתחליף חמאה כמו מרגרינה או שמן קוקוס. הנה מתכון שבטוח ישמח, ומניב עוגיות רכות ועיסות עם טעם שוקולדי עשיר:
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס ללא חמאה – הרכיבים
- 2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר חום, ארוז
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- 3/4 כוס שמן קנולה (או השמן המועדף עליך)
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס (חצי מתוק או כהה)
- אופציונלי: 1 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או פקאן)
הוראות:
מחממים תנור ותבניות הכנה:
מחממים את התנור ל-190מעלות צלזיוס.
מרפדים ניירות אפייה בנייר אפייה או משמנים אותם קלות.
שלבו מרכיבים יבשים:
בקערה בינונית, טורפים יחד 2 1/4 כוסות קמח לכל מטרה, 1/2 כפית סודה לשתייה ו-1/2 כפית מלח. לְהַפְרִישׁ.
מערבבים סוכרים ושמן:
בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד 1 כוס סוכר חום ארוז, 1/2 כוס סוכר מגורען ו-3/4 כוס שמן קנולה. אפשר להשתמש במטרפה או במיקסר חשמלי במהירות בינונית.
מוסיפים ביצים וניל:
טורפים פנימה 2 ביצים גדולות, אחת בכל פעם, ואחריהן 2 כפיות תמצית וניל. ודא שכל ביצה משולבת היטב לפני הוספת הביצה הבאה.
שלב מרכיבים רטובים ויבשים:
מערבבים בהדרגה את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה. מערבבים רק עד לאיחוד; לא לערבב יתר על המידה.
הוסף שוקולד צ'יפס ואגוזים:
מקפלים פנימה 2 כוסות שוקולד צ'יפס ואם רוצים, 1 כוס אגוזים קצוצים.
סקופ בצק עוגיות:
זרוק כפות עגולות של בצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווח אותם במרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
אופים את העוגיות:
אופים בתנור שחומם מראש במשך 8-10 דקות או עד שהשוליים משחימים קלות אך המרכזים עדיין רכים.
הִתקָרְרוּת:
הניחו לעוגיות להתקרר על ניירות האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
עוגיות השוקולד צ'יפס הללו לעיסות וטעימות להפליא, והשימוש בשמן במקום בחמאה נותן להן טעם קצת שונה אבל טעים לא פחות. הם מושלמים לשיתוף עם חברים ובני משפחה או להנאה כפינוק מיוחד. תהנה מהאפייה שלך!