עוגיות שיבולת שועל
המתכון באדיבות: נטלי רובר סדנאות ועוד
עוגיות בריאות (כ- 25-30 יח')
עוגיית שיבולת שועל בגלל מרכיביה נתפסת בעינינו כעוגייה בריאותיות ולכן יש לנו נטייה לחשוב שניתן לנשנש אותה בלי דאגה אך זה לא מדויק! הן אכן בריאות ובטח שעדיפות על פני עוגיות אחרות אך גם איתן יש להיזהר מנשנוש יתר?
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה יחד עד לקבלת עיסה דביקה:
1 כוס גרנולה
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס קמח כוסמין
*השתמשתי בכוס חד פעמית לשתייה חמה
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
4 כפות כמו סוכר (תחליף לסוכר של חברת סוכרזית תמונה תצורף בתגובות)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס שמן
2 ביצים
*ניתן להעשיר ולשדרג עם חצי חבילת שוקולד מריר קצוץ גס.
עם ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים כיוון שהן מתרחבות בזמן האפייה.
אופים בתנור כ 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוצאים החוצה, מצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות מחוץ לתנור) ושומרים בכלי אטום כדי שלא תיווצר לחות.
מתכון נוסף לעוגיות שיבולת שועל: