אושרת מצליח משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת אלפחורס מושלמת.
מצרכים:
לתחתית:
100 גר חמאה מומסת
1 ביצה
חצי כוס סוכר
חצי כף אבקת אפייה.
2 חלמונים
חצי כוס קמח
1.5 כוסות קורנפלור
חצי צנצנת ריבת חלב
גרידת לימון
תמצית וניל
לציפוי ריבת חלב:
2 כפות חלב
חצי צנצנת של ריבת חלב
מוס שוקולד לבן עם קוקוס:
200 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות.
3 שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
חבילה פודינג אינסטנט וניל
כוס חלב
לקישוט העוגה:
קוקוס טחון
תבנית בקוטר 24
אופן הכנה:
שלב ראשון – התחתית:
1. שמים בקערה את 100 גרם חמאה,חצי כף אבקת אפה,חצי כוס קמח,כוס וחצי קורנפלור,2 חלמונים,ביצהחצי כוס סוכר ומעבדים לבצק אחיד.
2. שמים את הבצק בתחתית התבנית ומהדקים ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות ואז מצננים טיפה.
3. מורחים חצי צנצנת של הריבת חלב על התחתית החמימה ומפזרים מעל 2 כפות קוקוס ונותנים להתקרר.
שלב שני – מוס שוקולד לבן עם קוקוס:
1. ממיסים במיקרו רבע כוס חלב ו-200 גרם שוקולד לבן ומקררים.
2. מקציפים בקערת המיקסר את 3 החבילות של השמנת מתוקה,אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב עד למצב של קרם רך,
מוסיפים לקצפת את תערובת השוקולד הלבן והקוקוס ומקציפים קלות עד לאיחוד.
3. שופכים את המוס מעל התחתית ומקררים למשך לילה או לפחות 4 שעות במקפיא.
שלב שלישי – ציפוי העוגה:
1. מחממים במיקרו 2 כפות חלב עם חצי צנצנת ריבת חלב,מערבבים ומוזגים מעל העוגה,רצוי להטות את העוגה על מנת שהריבת חלב תצפה את כל העוגה,מקפיאים שוב את העוגה ל-15 דקות על מנת שהציפוי יתייצב,
אז מנתקים את העוגה מהתבנית ומקשטים את השוליים עם קוקוס.
מומלץ לאכול את העוגה ביום למחרת.
תגובה אחת
כל הכבוד לך